Тарт з лохиною
(покроковий рецепт з фото)
Тарт з лохиною - це до божевілля простий у приготуванні, але дуже смачний і ніжний пиріг із заварним кремом і безпосередньо голубикой. Смак цього тарта просто досконалий - ні до чого причепитися.
Тарт з лохиною - це чисто французький традиційний пиріг, який я вперше спробувала саме у Франції, на одному з альпійських курортів, з чашкою хорошої кави (будете по Франції - обов'язково замовте, називається tarte aux myrtilles). По приїзду додому порилася в кулінарних книгах і змайструвала пиріг, практично ідентичний тому, що пробувала у Франції. І з великим задоволенням ділюся цим рецептом з вами
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Жовтки - 4 штуки
- Цукрова пудра - 80 грам
- Крохмаль - 30 грам
- Лохина - 500 грам
Змішуємо вершкове масло з борошном і водою. Формуємо з цієї суміші куля, відправляємо його в холодильник на 30-40 хвилин.
Білки відділяємо від жовтків.
Змішуємо жовтки з цукровою пудрою, потім підмішуємо до суміші крохмаль.
Потім вводимо в яєчну суміш підігріте молоко (підігріте, але не кипляче).
Отриману суміш ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 2-3 хвилини на повільному вогні, постійно заважаючи.
Тісто дістаємо з холодильника, розгортаємо і рівномірно укладаємо в форму для запікання тарта.
Заливаємо наше тісто кремом, ставимо форму в духовку - і запікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах.
Гарячий пиріг дістаємо з духовки, відразу ж посипаємо свіжими ягодами лохини - і все, тарт з лохиною готовий!
Смачного!