Заливний паштет
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте на святковий стіл смачну і ситну холодну закуску - заливне з яловичої печінки. Блюдо виглядає красиво і святково. При подачі наріжте на порційні шматочки. Смачного!
Пропоную вам цікавий рецепт, як приготувати заливний паштет з яловичої печінки. Його приготування займає чимало часу, але воно того варто. Блюдо виходить оригінальним, святковим і смачним.
- Печінка яловича - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сало - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Суміш перців - 1/8 чайних ложки (свіжомелених)
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Бульйон м'ясний - 500 мілілітрів
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
- Зелень - За смаком (кріп)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі вимийте, очистіть. Печінка промийте під холодною водою, обсушити паперовими рушниками.
На гарячій сковороді витопити сало, порізане на дрібні кубики.
Цибулю і моркву наріжте тонкими скибочками, обсмажте на жирі до рум'яної скоринки.
Печінка очистіть від плівок і прожилок, наріжте на шматочки 2х2 см. Відсуньте овочі в сторону, додайте печінку, обсмажуйте протягом 2-х хвилин, з усіх боків до зміни кольору.
Додати сіль, поперчіть, додайте мускатний горіх і гірчицю, перемішайте, тушкуйте під кришкою протягом 10 хвилин до готовності печінки. Печінка повинна повністю прожаритися і залишитися соковитою.
Желатин замочити в склянці гарячого бульйону на 5 хвилин, розмішайте.
Влийте желатинову суміш в решту бульйону, перемішайте. Підготуйте дві прямокутні форми, одну ширше, іншу вужче. Кожну застеліть харчовою плівкою. У широку форму залийте бульйон, відправте в холодильник на 30 хвилин.
Перекладіть тушковані овочі і печінку в миску, трохи остудіть і додайте вершкове масло. Пробийте все блендером до однорідної маси. Додати сіль за смаком.
У вузьку форми викладіть печінковий паштет, утрамбуйте, розрівняйте верх. Надішліть в морозилку на 30 хвилин.
Через півгодини дістаньте обидві форми. Паштет дістаньте з форми і перекладіть в желе. Надішліть в холодильник на 4 години до повного застигання.
Готовий заливний паштет переверніть на блюдо. Смачного!