Закваска для кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.
В якості закваски для кефіру підійдуть лакто / біфідобактерії у вигляді порошку або рідини. Багато хто використовує звичайний магазинний кефір. У будь-якому випадку кінцевий продукт виходить смачним і корисним.
Опис приготування:
Готовий домашній кефір може хранітmся в холодильнику не більше 3-х днів. Закваска зберігається набагато довше - 2 тижні. Ще одна порада: щоб ваш кефір вийшов дієтичним, слід використовувати молоко з мінімальним відсотком жирності. Думаю, що вам знадобиться цей простий рецепт приготування закваски для кефіру. Хай щастить!
- Молоко - 1 літр
- Кефір магазинний - 2-3 Ст. Ложок
Наливаємо в каструлю молоко і доводимо його до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, даємо молоку охолонути до 35-40 градусів: воно повинно бути теплим, але не гарячим.
Проціджуємо тепле молоко через марлю в чисту банку.
Тепер потрібно додати 2-3 ст.Л. Кефір або дріжджі лакто / bifidobakteriy. Перемішуємо масу дерев'яною лопаткою, закриваємо банку кришкою і ставимо в тепле місце на 4-5 днів. Зберігаємо в холодильнику.
Власне, готовий кефір є закваскою для наступної порції. Смачного!