Рецепт Закваска для домашнього йогурту фото

Закваска для домашнього йогурту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Йогурт - дуже смачний і корисний молочний продукт. Він багатий на кальцій, містить корисні для мікрофлори травної системи бактерії, що сприяє нормалізації роботи всього організму.

Опис приготування:

Такий йогурт можна зберігати в холодильнику 3-5 днів, але зазвичай з'їдається він набагато швидше!

Доповнити злегка кислуватий присмак йогурту можна будь-якими ягодами і фруктами, медом, горішками і навіть насінням. Імпровізуйте, і у вас вийде оригінальний, ситний, дуже смачний і корисний десерт!


  • Молоко ультрапастеризоване - 2 L
  • Дріжджі - 1 штука
закваскадля домашнього йогурту - фото крок 1
Перелийте молоко в чисту каструлю і підігрійте до температури не більше 38-40 градусів. Якщо ви перегріли молоко або, тим більше, закип'ятили - його потрібно буде остудити, адже в занадто гарячій середовищі бактерії з закваски просто загинуть.
закваскадля домашнього йогурту - фото крок 2
Відкрийте упаковку з закваскою, висипте її в молоко. Саме цей"порошок" , що складається з життєздатних лакто- і bifidobakteriy, відповідає за отримання хорошого домашнього йогурту. Таких заквасок зараз дуже багато, вони бувають різних видів, а продаються як в супермаркетах, так і в спеціалізованих магазинах здорового харчування (і навіть в аптеках).
закваскадля домашнього йогурту - фото крок 3
Тепер добре перемішайте молоко, щоб закваска рівномірно розподілилася по ньому. Якщо цього не зробити, то ви можете отримати йогурт не надто приємного вигляду - в ньому будуть місцями більш щільні грудки, та й вся маса буде неоднорідною.
закваскадля домашнього йогурту - фото крок 4
Поставити суміш молока і закваски для приготування йогурту можна як в тому ж посуді, в якій ви все змішали, так і розлив майбутній кисломолочний продукт за окремими ємностей, наприклад - по невеликих банках або по стаканчиках з кришками.
Якщо у вас є йогуртниця, то процес приготування буде простіше простого: досить слідувати інструкції вашого пристрою. Якщо ж йогуртниці під рукою немає - не турбуйтесь: просто гарненько укутайте посуд з молоком і поставте в тепле місце, щоб оптимальна для розмноження корисних бактерій температура середовища зберігалася якомога довше.
закваскадля домашнього йогурту - фото крок 5
Після закінчення 8-12 годин (в залежності від типу закваски) ваш власноруч приготований йогурт готовий до вживання!
Смачного!

Схожі рецепти