Закваска для йогурту в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Основу для закваски ви можете купити в аптеці. Наприклад, це можуть бути сухі закваски «Евіталія», «Наріне», лактобактерин, біфідумбактерин. Підійде субстанція, яка містить здатні до розмноження корисні живі бактерії.
Для приготування закваски важливо придбати якісні молоко і суху основу. Основа для йогурту повинна продаватися в аптеках і зберігатися в холодильнику. Купуючи закваску для йогурту, дивіться терміни придатності. В іншому ж покладайтеся на мій детальний рецепт, як приготувати закваску для йогурту в домашніх умовах. Хай щастить!
- Молоко коров'яче - 1 літр
- Суха основа "йогурт" - 0, 5 грами (одна баночка)
Підготуйте йогуртницю, чисті і сухі (стерильні! ) баночки. Молоко перекипятите, дайте йому охолонути до 40 градусів.
Всипте в тепле кип'ячене молоко сухий порошок-закваску "йогурт" . Перемішайте ретельно дерев'яною ложкою.
Розлийте молоко по банках і відправте в йогуртницю на 8-10 годин. Налаштуйте температуру, її межі повинні бути 37-39 градусів. У холодному молоці бактерії не будуть рости, а в гарячому загинуть.
Через 8-10 годин дістаньте баночки з йогуртниці і поставте в холодильник на 30-40 хвилин. За цей час йогурт стане гущі. Подавайте йогурт як десерт, сніданок або полуденок. Можна урізноманітнити його фруктами і подсладіть медом. Смачного!