Закваска сметани в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Як зробити закваску сметани в домашніх умовах? Закваска готується на основі молока з коротким терміном зберігання. Сметана виходить чудова, як мені здається, вона ні в чому не поступається магазинній!
Розповім, як приготувати закваску сметани в домашніх умовах. Спосіб не зовсім традиційної, адже використовується молоко, Проте, виходить дуже хороший і смачний кінцевий продукт. Слід пам'ятати, що кожну нову закваску можна використовувати не більше двох разів, після чого доведеться повторювати процес заново. Хай щастить!
- Молоко - 1 літр
- Кефір - 4 Ст. Ложки
Кип'ятимо скисле молоко в каструльці. Потім даємо йому трохи охолонути і вливаємо тепле молоко в скляну літрову банку. Додаємо кефір, закриваємо кришкою. Банку встряхиваем, вкутуємо в ковдру і залишаємо на 7-8 годин при кімнатній температурі.
Встановлюємо на глибоку тарілку друшляк. Застеляємо його марлею. Виливаємо сквашенное молоко.
Накриваємо зверху кришкою і ставимо в холодильник для відділення сироватки. Процес займе десь 6 годин.
Перекладаємо сметану в блендер і збиваємо до однорідної консистенції.
Сметану слід зберігати в холодильнику. 3 ст.Л. Сметани залиште для наступної закваски!