Закваска для сметани в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати закваску для сметани в домашніх умовах. Продукт натуральний, корисний і смачний. Для приготування вам знадобиться тільки молоко і трохи терпіння.
Процес приготування не вимагає особливих кулінарних навичок. Для отримання страви необхідно придбати тільки один інгредієнт - найпростіше магазинне молоко звичайного терміну зберігання. Для приготування продукту немає необхідності купувати дороге професійне обладнання. Ніжну сметану можна зробити в звичайній сучасній кухні.
Зберігайте отриманий продукт в скляному посуді з кришкою в холодильнику.
- Молоко - 3 L
1. Молоко зігрійте і перелийте в спеціальний посуд для тривалого зберігання. Накрийте зверху бавовняною серветкою, це охоронить молоко від потрапляння пилу. Залиште рідина для квашення. Час процесу залежить від температури в приміщенні. Влітку це процес може протікати до 2 днів, в зиязикай час - до 4.
2. Після прокісанія у вас повинна вийде двошаровий рідина. Нижня сироватка повинна займати четверту частину ємності. Через марлю процідіть скисле молоко.
3. Дайте сироватці стекти протягом 2 годин. В результаті на марлі повинна вийти маса, нагадує по консистенції желе.
4. Отриману масу збийте блендером. Якщо виходить дуже густа сметана, додайте молока. До того, як приймати в їжу, дозвольте сметані охолонути в холодильнику 30 хвилин.