Закваска для йогурту в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати смачний і домашній йогурт, а йогуртниці немає, не турбуйтеся. Дуже добре виходить йогурт в мультиварці! Він такий же смачний, густий і поживний. Дивіться рецепт!
Йогурт можна їсти як в чистому вигляді, так і з додаванням різних фруктових або ягідних джемів, варення, свіжих ягід, фруктів. Можна підсолодити медом, але тільки вже готовий продукт. Хай щастить! уважно вивчіть, як приготувати закваску для йогурту в мультиварці.
- Молоко - 0, 8 L
- Suhaia стартер - 0, 5 грами
Приготуйте кип'ячене тепле молоко і суху закваску "йогурт" . Молоко повинно бути в межах 37-40 градусів. Якщо молоко буде занадто гарячим, бактерії просто загинуть.
Розведіть сухі бактерії в теплому молоці. Перемішайте дерев'яною лопаткою або ложечкою.
Розлийте молоко по банках. У мене в каструлю мультиварки входить тільки чотири баночки.
Закрутіть баночки кришками. Поставте їх в каструлю мультиварки. Налийте теплої води приблизно трохи вище половини баночки. Виберіть режим "йогурт", програма автоматично поставить час - 8 годин. Закрийте кришку мультиварки і дочекайтеся закінчення режиму.
Готовий йогурт помістіть на 1-2 години в холод. Після цього в нього можна додати мед або фрукти, ягоди, подавайте до столу. Смачного!