Рецепт Закваска для сиру домашнього фото

Закваска для сиру домашнього
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Кефір , Молоко
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Соуси
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Готуємо ніжний сирок для дітей і дорослих в домашніх умовах без покупки спеціальної закваски, використовуючи в якості закваски кефір. З підручних засобів знадобиться тільки марля і терпіння.

Опис приготування:

Магазинний сир давно перестав влаштовувати, вирішили спробувати готувати сир старим сільським способом, тільки закваску купити вдається не завжди. Виявилося, що це не обов'язково, та й дорого. Закваску можна зробити самим, а точніше - в якості закваски взяти кефір. У ньому багато корисних бактерій. Якщо ні, то можна взяти активі.

1. 2 літра молока займає приблизно половину стандартної чаші мультиварки. Заливаємо молоко (я беру вже трохи подкісшее), трохи підігріваємо на потужному режимі зразок"випічки" . Досить 4-5 хвилин, і молоко вже тепле.

2. Потім виливаю стакан кефіру. Кефір у нас продається фермерський - еto собі стартер. Виставляю ручний режим на 8 годин і 40 градусів. Цього часу достатньо, хоча іноді треба і 10.

3. Потім вмикаю підігрів буквально на 1 час. Молоко повністю згортається і стає щільним.

4. Відкидаю на марлю (у мене шматок тюлю). Через дві години можна їсти. Сир виходить дуже ніжним, не вимагає додавання сметани.

Вихід 700-750 грам. Змітається чотирма людьми на сніданок за один раз.


  • Молоко - 2 L(Я беру сразу два литра молока, виходить 750 г. Сиру, это как раз на всю семью)
  • Кефір - 200 грам(Кефир у нас продается фермерский, якщо ні, То советую взять активию)
Магазинний сир давно перестав влаштовувати, вирішили спробувати готувати сир старим сільським способом, тільки закваску купити вдається не завжди. Виявилося, що це не обов'язково, та й дорого. Закваску можна зробити самим, а точніше - в якості закваски взяти кефір. У ньому багато корисних бактерій. Якщо ні, то можна взяти активі.

1. 2 літра молока займає приблизно половину стандартної чаші мультиварки. Заливаємо молоко (я беру вже трохи подкісшее), трохи підігріваємо на потужному режимі зразок"випічки" . Досить 4-5 хвилин, і молоко вже тепле.

2. Потім виливаю стакан кефіру. Кефір у нас продається фермерський - еto собі стартер. Виставляю ручний режим на 8 годин і 40 градусів. Цього часу достатньо, хоча іноді треба і 10.

3. Потім вмикаю підігрів буквально на 1 час. Молоко повністю згортається і стає щільним.

4. Відкидаю на марлю (у мене шматок тюлю). Через дві години можна їсти. Сир виходить дуже ніжним, не вимагає додавання сметани.

Вихід 700-750 грам. Змітається чотирма людьми на сніданок за один раз.

Схожі рецепти