Закусочний картопляний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати і розповім, як це зробити без клопоту, найсмачніше закусочний картопляний пиріг. Картопляне тісто виходить дуже ніжним, а начинка - дуже соковитою!
Закусочний картопляний пиріг відноситься до італійської кухні. По суті це картопляна запіканка, але зі своєю історією, коріння якої сягають періоду правління в Неаполі династії Бурбонів, впроваджували в італійську кулінарію принципи французької кухні.
- Картопля - 700 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Шинка варена - 100 грам (або бекону )
- Сир копчений - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Мускатний горіх - 1 штука (тертий)
- Сухарі паніровочні - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Картопля ретельно вимийте і відваріть «в мундирі» в киплячій підсоленій воді до готовності.
2. Відразу ж очистіть і розімніть картоплю на пюре.
3. Додайте в гаряче пюре 50 г вершкового масла, ціле яйце, сіль, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх. Добре перемішайте.
4. Додайте тертий твердий сир і кілька кубиків м'якого вершкового сиру. При необхідності додайте ще пару столових ложок молока. Добре все перемішайте, поки суміш не стане абсолютно однорідною.
5. Змастіть маслом форму для випічки, посипте панірувальними сухарями, надлишки струсіть.
6. Викладіть половину картопляного пюре, потім шар тонких скибочок шинки або бекону, потім - шар скибочок копченого сиру (без зайвої вологи).
7. Покрийте ще одним шаром картопляного пюре, вирівняйте поверхню, посипте сухарями, розкладіть невеликі кубики вершкового масла. Запікайте пиріг в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці до золотисто-коричневого кольору, близько 30-40 хвилин. Дайте пирогу охолонути протягом 5 хвилин і подавайте на стіл!