Рецепт Закусочний картопляний пиріг фото

Закусочний картопляний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Шинка, Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Пропоную приготувати і розповім, як це зробити без клопоту, найсмачніше закусочний картопляний пиріг. Картопляне тісто виходить дуже ніжним, а начинка - дуже соковитою!

Закусочний картопляний пиріг відноситься до італійської кухні. По суті це картопляна запіканка, але зі своєю історією, коріння якої сягають періоду правління в Неаполі династії Бурбонів, впроваджували в італійську кулінарію принципи французької кухні.

  • Картопля - 700 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Шинка варена - 100 грам (або бекону )
  • Сир копчений - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Мускатний горіх - 1 штука (тертий)
  • Сухарі паніровочні - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
закусочний картопляний пиріг - фото крок 1
1. Картопля ретельно вимийте і відваріть «в мундирі» в киплячій підсоленій воді до готовності.
закусочний картопляний пиріг - фото крок 2
2. Відразу ж очистіть і розімніть картоплю на пюре.
закусочний картопляний пиріг - фото крок 3
3. Додайте в гаряче пюре 50 г вершкового масла, ціле яйце, сіль, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх. Добре перемішайте.
закусочний картопляний пиріг - фото крок 4
4. Додайте тертий твердий сир і кілька кубиків м'якого вершкового сиру. При необхідності додайте ще пару столових ложок молока. Добре все перемішайте, поки суміш не стане абсолютно однорідною.
закусочний картопляний пиріг - фото крок 5
5. Змастіть маслом форму для випічки, посипте панірувальними сухарями, надлишки струсіть.
закусочний картопляний пиріг - фото крок 6
6. Викладіть половину картопляного пюре, потім шар тонких скибочок шинки або бекону, потім - шар скибочок копченого сиру (без зайвої вологи).
закусочний картопляний пиріг - фото крок 7
7. Покрийте ще одним шаром картопляного пюре, вирівняйте поверхню, посипте сухарями, розкладіть невеликі кубики вершкового масла. Запікайте пиріг в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці до золотисто-коричневого кольору, близько 30-40 хвилин. Дайте пирогу охолонути протягом 5 хвилин і подавайте на стіл!

Схожі рецепти