Закусочний пиріг «по-селянськи»
(покроковий рецепт з фото)
Закусочний пиріг "по-селянськи" - хороша ідея для вечері, всі домочадці оцінять такий пиріг по достоїнству. Читаємо і дивимося, як приготувати без проблем класний вечерю!
Тісто для закусочного пирога можна приготувати самому або купити готове листкове або пісочне тісто. Начинка теж може бути різною: помідори з сиром, шинка з сиром, сир зі шпинатом, бекон з картоплею або з іншими овочами. Такий пиріг може зберігатися в холодильнику до 4 днів, а можна заморозити вже готовий пиріг.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Жовтки яєчні - 2 штуки
- Вершкове масло - 130 грам
- Сир твердий - 80 грам (тертий)
- Чебрець - За смаком (свіжий або сушений)
- Сіль - За смаком (в тісто і в начинку)
- Помідори свіжі - 2 штуки
- Моцарелла - 200 грам
- Сир копчений - 100 грам
- Орегано - За смаком (сушений)
1. Приготуйте пісочне тісто з сиром: покладіть в миску просіяне борошно, яєчні жовтки, тертий сир, чебрець, нарізане кубиками вершкове масло, сіль і все перемішайте.
2. Викладіть тісто на обробну дошку або стіл, посипаний борошном, і місите тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким і еластичним.
3. Сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Потім розкачати тісто за допомогою качалки.
5. Покладіть тісто в форму для випічки, видаліть надлишки з країв.
6. На тісто викладіть копчений сир і потім, чергуючи, скибочки помідор і скибочки моцарели. Посипте начинку сіллю, сушеним орегано і випікайте 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
7. Як тільки пиріг буде готовий, подайте його гарячим на стіл. Смачного!