Закуска з гарбуза з часником
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна і пікантна закуска з гарбуза з часником подається з скибочками хліба, коржами, Lavasa і т.Д.. Готується вона за 15-20 хвилин, але при наполяганні в холодильнику стає більш ароматною.
Пікантна гарбузова закуска з часником за смаком дуже схожа на кабачкову ікру - ніхто не зрозуміє з чого вона зроблена, якщо ви не скажете про це! Термін придатності приготованого блюда - 2-3 дня при зберіганні в холодильнику. За бажанням ви можете заморозити частину гарбуза і готувати закуску в будь-який день!
- Гарбуз - 350 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Стиглу і ароматну гарбуз розріжте навпіл, зчистіть з неї шкірку і видаліть насіння всередині. Промийте у воді м'якоть і наріжте порційними кубиками. Чим більше розмір нарізки, тим довше вона буде готуватися.
Висипати нарізку в казан або ківш з антипригарним дном. Всипте сіль, мелений чорний перець, додайте пару лаврового листя.
Влийте воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть вміст до кипіння і зменшіть нагрів до середнього.
Накрийте ємність кришкою і відваріть нарізку гарбуза приблизно 10-12 хвилин до м'якості.
Пересипьте відварену нарізку в глибокий стакан або ємність. Очистіть часникові зубчики і промийте їх, наріжте в ємність скибочками. Влийте рослинне масло без запаху. Масло додавати обов'язково - закуска набуває оксамитовий смак.
Подрібніть все вміст ємності занурювальним блендером протягом 2-3 хвилин. Пам'ятайте про те, що при охолодженні закуска загусне!
Остудіть її в холодильнику протягом 20-30 хвилин і викладіть в піали, Kremanka. Подайте до столу з скибочками хліба або іншої несолодкої випічкою.