Закуска з баклажана з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться одним з моїх улюблених рецептів закусок з баклажана з овочами. Для страви я відбираю тільки молоденькі і свіжі овочі, набір спецій і рафінована олія для смаження і маринування.
Зараз я розповім, як приготувати закуску з баклажана з овочами. Коли всі овочі будуть готові для маринування, складіть їх в глибоку тару і відправте в холодильник на 8 годин, але якщо дуже хочеться спробувати, то години через два вже можна. Овочі просочуються маринадом, набувають аромат і смак спецій. Все гармонійно і пікантно. Пробуйте закуску з баклажана з овочами!
- Баклажан - 4 штуки
- Болгарський перець - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець, koriandr - За смаком
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 8 Ст. Ложок(4 - для смаження, 4 - для маринаду)
- Кунжут - 1-2 чайних ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки

1. Підготуйте овочі: все ретельно вимийте і очистіть. Приступимо.

2. Поріжте баклажани невеликими брусочками. Додайте щіпку солі, але небагато, пам'ятайте, що вони будуть ще маринуватися в соєвому соусі. Відправте їх на сковороду обсмажувати до готовності.

3. Болгарський перець порізати тонкою соломкою.

4. Цибуля поріжте тонкими півкільцями, для нарізки моркви можна використовувати терку для овочів по-корейськи.

5. Приготуйте маринад: змішайте рослинне масло з соєвим соусом, цукром, оцтом, спеціями і часником.

6. У зручну тару складіть всі сирі овочі і смажені баклажани. Залийте маринадом. Перемішайте.

7. Надішліть закуску на 8 годин в холодильник, не забудьте накрити кришкою тару (або просто затягнути харчовою плівкою), щоб овочі не завітрились. При подачі закуски посипте її насінням кунжуту і прикрасьте гілочкою зелені. Смачного!