Рецепт Закачування яблук на зиму фото

Закачування яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки, Консервація

Перед вами класичний рецепт, як приготувати яблука на зиму великими шматками. Такі яблука підійдуть для приготування і прикраси пирогів і кексів. Навіть самі по собі вони стануть прекрасним десертом.

Заготовити на зиму рум'яні, ароматні і дуже смачні яблука можна різними способами: у вигляді варення або джему, пюре або povidla. Мені також дуже подобаються мариновані яблука з різними добавками. Дуже часто я експериментую і додаю в банки то часточку лимона або апельсина, то щіпку кориці або мускатного горіха, то вишневі або смородинові листя. Кожен варіант по-своєму цікавий, але найбільше мені подобаються мариновані яблука з корицею. Відкриваєш банку - і відразу відчуваєш аромат мого улюбленого американського яблучного пирога. Предалагю і вам свій рецепт, як закатати яблука на зиму з корицею, вийде дуже смачно!

  • Яблука - 5-6 штук (на літрову банку)
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 L
  • Обкладинка - 1 щіпка
закачування яблук на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука промийте, банки і кришки простерилизуйте.
закачування яблук на зиму - фото крок 2
Кожне яблуко розріжте навпіл, видаліть серцевину.
закачування яблук на зиму - фото крок 3
Складіть шматки яблук в банку якомога щільніше.
закачування яблук на зиму - фото крок 4
Підготуйте сироп. Для цього воду доведіть до кипіння, додайте цукор, прокип'ятіть протягом хвилини і зніміть з вогню, додайте корицю.
закачування яблук на зиму - фото крок 5
Залийте отриманим сиропом яблука до самого верху. Банку закатати і переверніть вниз кришкою. Після повного охолодження банки можна перевертати і забирати в холодне темне місце.

Схожі рецепти