Закачування яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами класичний рецепт, як приготувати яблука на зиму великими шматками. Такі яблука підійдуть для приготування і прикраси пирогів і кексів. Навіть самі по собі вони стануть прекрасним десертом.
Заготовити на зиму рум'яні, ароматні і дуже смачні яблука можна різними способами: у вигляді варення або джему, пюре або povidla. Мені також дуже подобаються мариновані яблука з різними добавками. Дуже часто я експериментую і додаю в банки то часточку лимона або апельсина, то щіпку кориці або мускатного горіха, то вишневі або смородинові листя. Кожен варіант по-своєму цікавий, але найбільше мені подобаються мариновані яблука з корицею. Відкриваєш банку - і відразу відчуваєш аромат мого улюбленого американського яблучного пирога. Предалагю і вам свій рецепт, як закатати яблука на зиму з корицею, вийде дуже смачно!
- Яблука - 5-6 штук (на літрову банку)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 L
- Обкладинка - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука промийте, банки і кришки простерилизуйте.
Кожне яблуко розріжте навпіл, видаліть серцевину.
Складіть шматки яблук в банку якомога щільніше.
Підготуйте сироп. Для цього воду доведіть до кипіння, додайте цукор, прокип'ятіть протягом хвилини і зніміть з вогню, додайте корицю.
Залийте отриманим сиропом яблука до самого верху. Банку закатати і переверніть вниз кришкою. Після повного охолодження банки можна перевертати і забирати в холодне темне місце.