Варення з яблук без закачування
(покроковий рецепт з фото)
Можна заготовити варення на зиму, а можна побалувати себе і приготувати варення "тут і зараз" . Пропоную простий рецепт яблучного варення, яке готується відносно швидко, всього 3 годину.
Перед вами простий рецепт приготування варення з яблук без закачування. Стерилізувати баночки і шукати кришки вам не доведеться, готове варення відразу придатне для вживання, Крім того - це зайвий привід запросити друзів в гості, заварити чаю і пригостити всіх тільки звареним варенням. Загальний час приготування - близько 3 годин, розрахуйте свій час і влаштуйте собі свято! хай щастить!
- Яблука - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яблука очищаємо від шкірки і насіння, потім трьом на крупній тертці.
Зверху полийте яблука лимонним соком і засипте цукром. Ми залишаємо так на 1 час, яблука повинні пустити сік.
Додаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, варимо ще 15 хвилин.
Кладемо лимонну цедру, перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо варення повністю охолонути, потім знову доводимо до кипіння і варимо ще 15 хвилин.
Доводити до кипіння і охолоджувати варення необхідно 3 рази. З кожним разом воно буде все густіше і більш насиченим.
Готово! Смачного!