Варення з чорниці без закачування
(покроковий рецепт з фото)
Ви знали, що чорниця містить в своєму складі вітаміни категорій А, В і С, а також калій, залізо, і навіть фосфор. Відмінна мотивація приготувати просте варення без варіння. Корисно і смачно!
Приготуємо варення з чорниці без закачування в домашніх умовах. Варення готується так званим "холодним методом", тобто без варіння. Ягоди розтираються з цукром, під час розтирання чорниця пускає сік, в якому розчиняється цукор. Зберігайте варення в прохолодному місці. Хай щастить!
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
Підготуйте необхідні інгредієнти. Чорницю ретельно промийте та висушіть.
Пересипьте чорницю в глибоку ємність (наприклад, в емальований таз). Зверху засипте половину цукру.
Ретельно перетираємо ягоди з цукром дерев'яною ложкою.
Досипьте цукор, що залишився, перемішайте.
Ми залишаємо суміш при кімнатній температурі на 3-4 годину.
Розкладіть чорницю по чистим банкам. Закрийте їх пластмасовими кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці. Смачного!