Варення з чорниці без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, ароматне і дуже корисне варення з чорниці без цукру в домашніх умовах готується швидко і просто! Чому б і не спробувати? Взимку будете літо згадувати і радіти.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати варення з чорниці без цукру, то ось вам хороший рецепт - дуже корисне, густе і ароматне варення, яке і здоров'я підправить, зарядить вітаміном С, та й фігуру при цьому не зіпсує. Такий спосіб приготування варення з чорниці без цукру включає в себе желфікс. Саме тому ми не додаємо ні води, НЕ пісочний, але ж варення повинно бути густим!
- Чорниця - 1 кілограм
- Želfiks - 25 грам (один пакетик)
1. Чорницю переберіть і промийте. Обшпарте її окропом і відразу ж відкиньте на друшляк.
2. Ягоди помістіть в каструлю і на маленькому вогні потомите, поки не пустять сік. Додайте желфікс, перемішайте. Проваріть пару хвилин, при бажанні можна потовкти товкачем, зніміть з вогню.
3. Засукайте в стерильні банки. Зберігайте в прохолодному місці.