Рецепт Малинове варення без закачування фото

Малинове варення без закачування
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Для дітей , На швидку руку
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Ароматне і корисне малинове варення без закачування в домашніх умовах стане відмінним доповненням до чаювання, десертів і прийде на виручку під час хвороби. Це просто і дуже смачно!

Опис приготування:

Особливу увагу хотілося б звернути на те, що рецепт приготування малинового варення без закачування підійде не тільки для плити: його також можна зварити і в хлібопічці, в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі, наприклад.

1. Ягоди потрібно викласти в чашу для варіння і засипати цукром. Залиште їх приблизно на 1 час. За цей час малина пустить досить соку. Якщо ягода виявилася сухуватою, то можна додати трохи води.

2. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння. Насипте лимонну кислоту, варіть близько 3-4 хвилин. Зніміть з вогню, дайте охолонути.

3. Потім знову доведіть до кипіння і варіть не більше 5 хвилин.

4. Повторіть ще і в третій раз. В процесі краще постаратися сильно не турбувати варення перемішуванням.

5. Підготуйте чисті банки, які найкраще простерилізувати. У сухі банки розлийте ще гарячим варення, і залишити остигати. Ще один нюанс: варення можна проварювати НЕ 3, а більшу кількість разів, доводячи його до бажаної густоти.

Зберігати малинове варення без закачування в домашніх умовах потрібно під щільно закритою кришкою в холодильнику.

  • Малина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
Особливу увагу хотілося б звернути на те, що рецепт приготування малинового варення без закачування підійде не тільки для плити: його також можна зварити і в хлібопічці, в мультиварці і навіть в мікрохвильовій печі, наприклад.

1. Ягоди потрібно викласти в чашу для варіння і засипати цукром. Залиште їх приблизно на 1 час. За цей час малина пустить досить соку. Якщо ягода виявилася сухуватою, то можна додати трохи води.

2. Надішліть на вогонь і доведіть до кипіння. Насипте лимонну кислоту, варіть близько 3-4 хвилин. Зніміть з вогню, дайте охолонути.

3. Потім знову доведіть до кипіння і варіть не більше 5 хвилин.

4. Повторіть ще і в третій раз. В процесі краще постаратися сильно не турбувати варення перемішуванням.

5. Підготуйте чисті банки, які найкраще простерилізувати. У сухі банки розлийте ще гарячим варення, і залишити остигати. Ще один нюанс: варення можна проварювати НЕ 3, а більшу кількість разів, доводячи його до бажаної густоти.

Зберігати малинове варення без закачування в домашніх умовах потрібно під щільно закритою кришкою в холодильнику.

Схожі рецепти