Рецепт Закачування цвітної капусти фото

Закачування цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Хочу запропонувати один з варіантів простого і швидкого закачування цвітної капусти. Щоб урізноманітнити смак і додати гостроти, я використовую овочі і гострий перець. Давайте подивимося докладніше!

Опис приготування:

Щоб капуста цвітна красиво виглядала і в баночках, і на столі, додайте до неї порізану моркву і болгарський перець. Морква можна не тільки порізати, але і натерти на тертці для приготування овочів по-корейськи, а болгарський перець можо подрібнити не тільки кубиками, але і соломкою. Експериментуйте з видом і смаком, додайте пару бутонів гвоздики на кожну баночку, тоді аромат буде ще привабливішою. Хай щастить!

  • Цвітна капуста - 1 кілограм
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Гострий перець - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вода - 1 літр (для маринаду)
  • Сіль - 3 Ст. Ложки (без гірки)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (без гірки)
  • Оцет столовий 9% - 40 мілілітрів
закачування цвітної капусти - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти, стерильні баночки і стерильні кришки. Капусту розберіть на суцвіття, качан нам не знадобиться.
закачування цвітної капусти - фото крок 2
Цвітну капусту відварити в киплячій воді (3-4 хвилини). Відкиньте на сито, нехай вода стече.
закачування цвітної капусти - фото крок 3
Болгарський перець порізати кубиками. Морква нарізаємо максимально тонкими кружечками.
закачування цвітної капусти - фото крок 4
У стерильну баночку на дно покладіть частину перцю і моркви. Заповніть третину баночки капустою. Далі - знову перець і моркву, капуста. Вкладіть по лавровому листочку на баночку і по 1-2 перчинки гострої.
закачування цвітної капусти - фото крок 5
Приготуйте з води, оцту, цукру і солі маринад. Доведіть його кипіння, залити окропом банки. Засукайте баночки стерильними кришками, укутайте їх в теплу ковдру на добу. Після чого консервацію можна перенести в прохолодне місце для тривалого зберігання.

Схожі рецепти