Закачування цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати один з варіантів простого і швидкого закачування цвітної капусти. Щоб урізноманітнити смак і додати гостроти, я використовую овочі і гострий перець. Давайте подивимося докладніше!
Щоб капуста цвітна красиво виглядала і в баночках, і на столі, додайте до неї порізану моркву і болгарський перець. Морква можна не тільки порізати, але і натерти на тертці для приготування овочів по-корейськи, а болгарський перець можо подрібнити не тільки кубиками, але і соломкою. Експериментуйте з видом і смаком, додайте пару бутонів гвоздики на кожну баночку, тоді аромат буде ще привабливішою. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1 кілограм
- Болгарський перець - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гострий перець - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 1 літр (для маринаду)
- Сіль - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Оцет столовий 9% - 40 мілілітрів
Підготуйте необхідні продукти, стерильні баночки і стерильні кришки. Капусту розберіть на суцвіття, качан нам не знадобиться.
Цвітну капусту відварити в киплячій воді (3-4 хвилини). Відкиньте на сито, нехай вода стече.
Болгарський перець порізати кубиками. Морква нарізаємо максимально тонкими кружечками.
У стерильну баночку на дно покладіть частину перцю і моркви. Заповніть третину баночки капустою. Далі - знову перець і моркву, капуста. Вкладіть по лавровому листочку на баночку і по 1-2 перчинки гострої.
Приготуйте з води, оцту, цукру і солі маринад. Доведіть його кипіння, залити окропом банки. Засукайте баночки стерильними кришками, укутайте їх в теплу ковдру на добу. Після чого консервацію можна перенести в прохолодне місце для тривалого зберігання.