Рецепт Закачування з капусти на зиму фото

Закачування з капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Ділюся простим рецептом закачування з капусти на зиму. Я її мариную великими шматками: так вона краще зберігає свої хрусткі властивості. Взимку смачно додавати в салати або подавати до столу як закуску!

Опис приготування:

Цей класичний рецепт закачування з капусти на зиму повинен вам сподобається. Адже не дарма по ньому готують закачування і наші мами, і бабусі. Швидко, легко і просто! кількість спецій, втім, можете регулювати, як вам подобається. Наприклад, одна моя подруга додає замість часнику імбир - зовсім інший смак!

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець горошком - 3 штуки
  • Гвоздика - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
закачування з капусти на зиму - фото крок 1
1. На дно стерильної банки викладаємо часник, гвоздику, перець і лавровий лист.
закачування з капусти на зиму - фото крок 2
2. Далі закладаємо крупно порізану капусту і кружечки морквини. Овочі щільно укладаємо до самих"плічок" банки.
закачування з капусти на зиму - фото крок 3
3. Заливаємо окропом, додаємо оцет, цукор і сіль. Закочує кришкою, перевертаємо і зберігаємо в ковдрі до повного охолодження.
закачування з капусти на зиму - фото крок 4
4. Закачування зберігаємо в коморі, підвалі або на балконі. Дістаємо взимку і подаємо!

Схожі рецепти