Закачування з капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом закачування з капусти на зиму. Я її мариную великими шматками: так вона краще зберігає свої хрусткі властивості. Взимку смачно додавати в салати або подавати до столу як закуску!
Цей класичний рецепт закачування з капусти на зиму повинен вам сподобається. Адже не дарма по ньому готують закачування і наші мами, і бабусі. Швидко, легко і просто! кількість спецій, втім, можете регулювати, як вам подобається. Наприклад, одна моя подруга додає замість часнику імбир - зовсім інший смак!
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець горошком - 3 штуки
- Гвоздика - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
1. На дно стерильної банки викладаємо часник, гвоздику, перець і лавровий лист.
2. Далі закладаємо крупно порізану капусту і кружечки морквини. Овочі щільно укладаємо до самих "плічок" банки.
3. Заливаємо окропом, додаємо оцет, цукор і сіль. Закочує кришкою, перевертаємо і зберігаємо в ковдрі до повного охолодження.
4. Закачування зберігаємо в коморі, підвалі або на балконі. Дістаємо взимку і подаємо!