Закачування капусти на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Капуста - поширений і корисний овоч. Вона містить велику кількість вітаміну С і мікроелементів. Її можна вживати і в свіжому вигляді, і готуючи з неї різноманітні страви і заготовки.
Хочу запропонувати вашій увазі свій рецепт, як закатати капусту на зиму в банках. Таку капусту можна подавати на стіл просто заправлену соняшниковою олією з цибулею. Підсмаживши на сковороді, можна використовувати її в якості начинки для пиріжків або вареників. З неї можна готувати розсольники, додавати в борщ. Зберігається така капуста довго. А якщо вона перекисне, залийте водою на кілька годин і відкиньте на друшляк - капуста стане менш кислому. Приступаємо до готування!
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Перець горошком - 4-5 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зніміть з капусти верхні листки, морква почистіть і помийте.
Півкачана капусти наріжте на спеціальній тертці або подрібніть ножем.
Моркву натріть на крупній тертці і додайте до капусти.
У миску з капустою покладіть сіль і перець горошком.
Всі інгредієнти добре перемішайте, можна придушити їх руками, щоб утворився сік. Залиште на три дні в прохолодному місці.
Готову суміш складіть в підготовлені банки і залийте соком.
Накрийте банку з капустою капроновою кришкою. Поставте її в холодильник або льох. Смачна капуста готова. Смачного!