Рецепт Засолка капусти в банках фото

Засолка капусти в банках
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Розповім, як зробити засолювання капусти в банках. Це досить легко, якщо знати, як правильно засолити. Капусту можна буде їсти вже через 10 днів після початку готування. Вона хрустка і смачна!

Хочу вам розповісти, як зробити засолювання капусти в банках. Вона виходить дуже смачною, хрусткою і апетитною! єдиний мінус: через три місяці смакові якості і зовнішній вигляд такої капусти починають змінюватися: вона сохне, так як маринад йде. Можна, можливо, звичайно, намагатися підтримувати в ній життя, постійно доливаючи свіжий розсіл, але краще просто з'їсти її вчасно!

  • Капуста - 6 кілограм
  • Морква - 7 штук
  • Цукор - 7 Ст. Ложок
  • Сіль - 14 Ст. Ложок
  • Вода - 7 літрів
  • Спеції - За смаком
засолка капусти в банках - фото крок 1
1. Моркву і капусту подрібнюємо і перемішуємо між собою вручну. Намагайтеся капусту не тиснути.
засолка капусти в банках - фото крок 2
2. Викладаємо в підготовлені стерильні банки. Перекладаємо періодично овочі перцем, лавровим листям і спеціями за смаком. Приготуємо розсіл з води, сіль і пісочний (вони повинні розтанути). Заливаємо банки. Залишок розсолу не виливайте: на четвертий день капуста вбере розсіл, і доведеться його доливати.
засолка капусти в банках - фото крок 3
3. Банки прикриємо нещільно кришками і нехай постоять в погребі чи в підвалі чотири дні. Потім доливаємо розсіл і закриваємо кришками банки вже щільно. Нехай стоять ще чотири-п'ять днів - і капусту можна їсти!
засолка капусти в банках - фото крок 4
4. Зберігається така капуста 2-3 місяці, тому їжте часто, не соромтесь! Смачно і просто!

Схожі рецепти