Засолка капусти в банках
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як зробити засолювання капусти в банках. Це досить легко, якщо знати, як правильно засолити. Капусту можна буде їсти вже через 10 днів після початку готування. Вона хрустка і смачна!
Хочу вам розповісти, як зробити засолювання капусти в банках. Вона виходить дуже смачною, хрусткою і апетитною! єдиний мінус: через три місяці смакові якості і зовнішній вигляд такої капусти починають змінюватися: вона сохне, так як маринад йде. Можна, можливо, звичайно, намагатися підтримувати в ній життя, постійно доливаючи свіжий розсіл, але краще просто з'їсти її вчасно!
- Капуста - 6 кілограм
- Морква - 7 штук
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 14 Ст. Ложок
- Вода - 7 літрів
- Спеції - За смаком
1. Моркву і капусту подрібнюємо і перемішуємо між собою вручну. Намагайтеся капусту не тиснути.
2. Викладаємо в підготовлені стерильні банки. Перекладаємо періодично овочі перцем, лавровим листям і спеціями за смаком. Приготуємо розсіл з води, сіль і пісочний (вони повинні розтанути). Заливаємо банки. Залишок розсолу не виливайте: на четвертий день капуста вбере розсіл, і доведеться його доливати.
3. Банки прикриємо нещільно кришками і нехай постоять в погребі чи в підвалі чотири дні. Потім доливаємо розсіл і закриваємо кришками банки вже щільно. Нехай стоять ще чотири-п'ять днів - і капусту можна їсти!
4. Зберігається така капуста 2-3 місяці, тому їжте часто, не соромтесь! Смачно і просто!