Рецепт Заготівля лимонника на зиму фото

Заготівля лимонника на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 дн. 2 г. 0 хв.

Лимонник китайський - це рослина з червоними ягодами, володіє багатьма корисними властивостями. Часто використовується в медицині для настоянок. Я покажу, як зробити заготовку лимонника на зиму.

Опис приготування:

Якщо ви приготуєте таке корисне і незвичайне варення, то у вас цілий рік буде джерело йоду, калію і селену. Не дарма ця рослина вже багато століть використовують при лікування багатьох хвороб, наприклад, туберкулёза, бронхіту, проблем зі шлунком. Ще ягода має відразу 4 смаку: гіркий, солодкий, кислий і солоний.

  • Лимонник - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 0, 5 склянки
заготівля лимонника на зиму - фото крок 1
Ягоди збирайте, коли вони буду червоними, але не м'якими. Промийте їх водою і засипте цукром на добу.
заготівля лимонника на зиму - фото крок 2
Потім поставте майбутнє варення на вогонь. Влийте воду і варіть до повного розчинення цукру. Потім готуйте ще 5 хвилин і повністю остудіть.
заготівля лимонника на зиму - фото крок 3
Після цього ще раз прокип'ятіть варення і знову остудіть. Підготуйте банки для закачування. Якщо не кип'ятити вдруге, а процідити частина маси через марлю, можна отримати прекрасний сироп.
заготівля лимонника на зиму - фото крок 4
Розлийте варення по банкам і закрийте їх кришками. Приємною дегустації!

Схожі рецепти