Заготівля лимонника на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Лимонник китайський - це рослина з червоними ягодами, володіє багатьма корисними властивостями. Часто використовується в медицині для настоянок. Я покажу, як зробити заготовку лимонника на зиму.
Якщо ви приготуєте таке корисне і незвичайне варення, то у вас цілий рік буде джерело йоду, калію і селену. Не дарма ця рослина вже багато століть використовують при лікування багатьох хвороб, наприклад, туберкулёза, бронхіту, проблем зі шлунком. Ще ягода має відразу 4 смаку: гіркий, солодкий, кислий і солоний.
- Лимонник - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 0, 5 склянки
Ягоди збирайте, коли вони буду червоними, але не м'якими. Промийте їх водою і засипте цукром на добу.
Потім поставте майбутнє варення на вогонь. Влийте воду і варіть до повного розчинення цукру. Потім готуйте ще 5 хвилин і повністю остудіть.
Після цього ще раз прокип'ятіть варення і знову остудіть. Підготуйте банки для закачування. Якщо не кип'ятити вдруге, а процідити частина маси через марлю, можна отримати прекрасний сироп.
Розлийте варення по банкам і закрийте їх кришками. Приємною дегустації!