Компот з вишні і китайського лимонника з мелісою і медом
(покроковий рецепт з фото)
Цей напій не тільки освіжаючий і ароматний, але і корисний. Вишня - це основний інгредієнт, смак вишні чітко вгадується. Мед, меліса і лимонник доповнюють і надають насичений аромат.
Кількість меду і китайського лимонника корегуйте на свій смак. Лимонник кислий і пряний, тому краще, для першого разу додати всього одну жменю. Запах ягід, дійсно, нагадує лимон, але смак, скоріше схожий на суміш різних прянощів з кислинкою. Ягоди дозрівають ближче до осені, але добре зберігають свої корисні властивості в замороженому вигляді. Тому цілий рік можна використовувати лимонник для приготування різних страв і напоїв.
- Вишня - 2 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Китайський лимонник - 1-2 Ст. Ложок
- Мелісса - 1 пучок
- Вода - 2 L
Інгредієнти для приготування смачного і корисного напою.
У каструлю наливаємо воду, висипаємо вишню і китайський лимонник. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Знімаємо з вогню і додаємо пару гілочок меліси. Наполягаємо приблизно 30 хвилин.
Напій проціджують. Ягоди вже віддали весь свій сік, прибираємо їх разом з гілочками меліси.
У компот додаємо мед. Важливо, щоб температура напою була не вище 35-37 градусів. Так як мед при високій температурі втрачає свої корисні властивості.
Компот з вишні і китайського лимонника з мелісою і медом готовий. Подаємо охолодженим. Пийте на здоров'я.