Рецепт Чай з малиною і мелісою фото

Чай з малиною і мелісою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Ягоди , Малина
ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Напої , Чай
Кількість порцій: 8
Час приготування: 25 хв.

Чай з малиною і мелісою - тонізуючий напій, який готується на основі зеленого чаю. Придатний до вживання як з ранку, так і ввечері. Розповідаю, як його правильно приготувати.

Опис приготування:

Чай з малиною і мелісою - дуже корисний напій, який добре підбадьорює і тонізує. Дуже люблю цей чай за його смак і приємний аромат. До речі, меліса володіє багатьма корисними властивостями. Наприклад, відомо, що вона володіє заспокійливим ефектом і тому сприяє зняттю меланхолії. Одним словом, мій рецепт розповість, як зі звичайного чаю зробити чудовий чай з малиною і мелісою.

Отже, приступимо.

1. Стакан води і склянку цукру додайте в каструлю, поставте на вогонь. Як тільки сироп почне міхур, додайте чисті і сухі ягоди малини і промиті і висушені листочки меліси (без гілочок). Залиште пару листочків меліси для прикраси. Варіть 10 хвилин на повільному вогні, потім зніміть і остудіть.

2. Заваріть чай з 9-10 склянок води, використовуючи пакетики чаю.

3. Додайте сироп з малини, цукру і меліси в чай, попередньо обравши пакетики.

4. Чай готовий! А якщо хочете холодний чай, то остудіть його, додайте сік одного лимона і дайте настоятися пару годинок в холодильнику. Подавайте з льодом.

Будьте здорові і удачі!

  • Малина свіжа - 200 грам (або 2 склянки)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 11 Склянка
  • Пучок меліси - 1 штука
  • Пакетики улюбленого чаю - 5 штук
  • Лимон - 1 штука (потрібен буде сік)
Чай з малиною і мелісою - дуже корисний напій, який добре підбадьорює і тонізує. Дуже люблю цей чай за його смак і приємний аромат. До речі, меліса володіє багатьма корисними властивостями. Наприклад, відомо, що вона володіє заспокійливим ефектом і тому сприяє зняттю меланхолії. Одним словом, мій рецепт розповість, як зі звичайного чаю зробити чудовий чай з малиною і мелісою.

Отже, приступимо.

1. Стакан води і склянку цукру додайте в каструлю, поставте на вогонь. Як тільки сироп почне міхур, додайте чисті і сухі ягоди малини і промиті і висушені листочки меліси (без гілочок). Залиште пару листочків меліси для прикраси. Варіть 10 хвилин на повільному вогні, потім зніміть і остудіть.

2. Заваріть чай з 9-10 склянок води, використовуючи пакетики чаю.

3. Додайте сироп з малини, цукру і меліси в чай, попередньо обравши пакетики.

4. Чай готовий! А якщо хочете холодний чай, то остудіть його, додайте сік одного лимона і дайте настоятися пару годинок в холодильнику. Подавайте з льодом.

Будьте здорові і удачі!

Схожі рецепти