Юшка з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Сочевиця - непроста крупа, але правильно її приготував, можна отримати дуже смачне і корисне блюдо. З рецептом юшки з сочевиці вам вдасться приготувати ситну юшку на обід або вечерю.
Сочевицю краще купувати в пакетиках - відміряти легше буде, та й сама сочевиця чистіше буде. Для приготування юшки з сочевиці нам знадобляться овочі - помідор, перець, цибуля і морква, нічого незвичайного. Також не соромтеся додавати спецій, найрізноманітніших. Дивимося рецепт.
- Сочевиця - 250 грам
- Помідор - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
Сочевицю промити і замочити, вона повинна набрякнути.
Овочі чистимо і ріжемо. Тим часом сочевицю відправляємо варитися.
Морквину ріжемо соломкою.
Перець дрібними кубиками.
Цибуля теж кубиками ріжемо.
Додаємо в юшку морквину, цибуля, перець. Воду можете ще підлити, адже вона википає.
Коли закипить повторно юшка, зменшуємо вогонь. Ріжемо помідор і додаємо в юшку.
Варимо ще хвилин 30.
Готову юшку з сочевиці подаємо з житнім хлібом. Смачного!
Варимо ще хвилин 30.
Готову юшку з сочевиці подаємо з житнім хлібом. Смачного!