Млинці з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт млинців з сочевиці підійде вегетаріанцям і любителям пісних страв. Просто, корисно, швидко і смачно.
Млинці з сочевиці низькокалорійні, без глютену, борошна, цукру, масла, яєць і дріжджів. При цьому містять чималу кількість рослинних білків. Виходять м'якими і еластичними. Це дозволяє їсти їх з будь-якою начинкою. При випічці можна не використовувати рослинне масло, але без нього млинці виходять сухуватими.
- Сочевиця червона - 150 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Суміш італійських трав - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 20 мілілітрів (по бажанню)
Підготуйте всі необхідні продукти для млинців з сочевиці.
Червону сочевицю помийте і залийте чистою водою.
Дайте постояти 3 години при кімнатній температурі.
Набряклу сочевицю збийте блендером до однорідної, гладкої консистенції. Маса повинна бути як пюре.
Додайте сіль і спеції за смаком. Це може бути суміш перців, італійські або французькі трави.
Приступайте до випічки млинців з сочевиці. Тонким шаром рослинного масла змастіть розігріту на середньому вогні сковороду з антипригарним покриттям.
Викладіть дві столові ложки тесту. Круговими рухами розрівняйте його по сковороді. Діаметр млинця повинен бути 11-12 см. Обсмажуйте млинець з одного боку 1, 5 хвилини, поки поверхня млинця не стане матовою і не підсохне.
Після переверніть млинець і печіть його 1 хвилину з іншого боку.
Готові млинці з сочевиці перекладіть на тарілку. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-7 млинців.