Юшка з щуки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.
Ароматна юшка з щуки обов'язково сподобається чоловікам, особливо, якщо ви подасте її з чарочкою біленької або під келих пінного пива.
Опис приготування:
Гаряче виходить дуже ароматне і смачне, але ви можете підкреслити його смак ще яскравіше, додаючи при варінні за 5 хвилин до готовності, разом з гострим перцем чилі спресовані зубчики часнику або подрібнені часникові стрілки. Пам'ятайте, що таке гірке страву годиться тільки для дорослих!
- Щука - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Вода - 1 літр (гаряча)
- Перець чилі гострий - 1 штука (стручок)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 4 щіпки
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Цибуля зелена - 2 штуки (стебла)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Щуку заздалегідь очистіть від луски, попатраєте і ретельно промийте всередині і зовні. Голову і хвіст не видаляйте - вони потрібні для приготування юшки. За бажанням можете вирізати зябра і очі.
Щуку наріжте великими шматочками і викладіть в чашу мультиварки. Очистіть від шкірки цибулю і моркву, промийте у воді і розріжте цибулю на чотири частини, а морква наріжте великими шматочками. Додайте овочеві нарізки в чашу до риби.
Промийте помідори, виріжте з них зелені сердцевінкі і наріжте скибочками. Викладіть разом з лавровим листям в ємність.
Влийте гарячу воду (щоб техніка не витрачала час на її прогрівання), помістіть чашу в мультиварку і активуйте режим"Суп" або "самогон" з 30 хвилин. Закрийте кришку техніки і займіться своїми справами.
Для 5 хвилин до закінчення варіння помістіть в ємність стручок гіркого перцю. Промийте і подрібніть зелень петрушки і цибулі, всипте в ємність і закрийте кришку. Дочекайтеся звукового сигналу.
Вийміть стручок перцю з бульйону. Викладіть частини риби в тарілку, влийте бульйон з овочами. Подайте до столу юшку з щуки гарячої разом з хлібом. Страву можна доповнити сметаною або майонезом за смаком. Смачного!