Юшка по-фінськи
(покроковий рецепт з фото)
Юшка по-фінськи - красивий і смачний рибний супчик, який готується з кубиків червоної риби і вершкового бульйону. Дуже привабливий вигляд юшки виправданий чудовим смаком.
Юшка по-фінськи - смачна страва, яке вперше я спробувала в ресторані. Ніколи не знала, що є фінська вуха Я заязикала це блюдо заради того, щоб порівняти чому ж вуха по-фінськи відрізняється від звичайної юшки. І відразу помітила відмінності. По перше, вуха по-фінськи виглядає більш естетично, як і багато страв європейської кухні, ніж ніж наша вуха, яка варитися зазвичай з голови. По-друге, вуха по-фінськи виходить не така жирна і по-третє, під час приготування в бульйон додаються вершки, що надає вусі і особливий присмак і більш витончений зовнішній і вигляд. Ділюся рецептом!
- Філе червоної риби - 150 грам
- Рибний бульйон - 800 мілілітрів
- Червона цибуля - 1 штука
- Вершки 10% - 100 грам
- Картопля - 150 грам
- Морква - 60 грам
- Лимон - 1/3 штуки
- Пучок кропу - 1 штука
- Зубчик часнику - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Потім дрібними кубиками нарізаємо цибулю, дрібно рубаємо часник і кріп. Філе рибки нарізаємо кубиками зі стороною 1, 5 см, картопля ріжемо середніми кубиками, а морква нарізаємо кружечками.
На грубку ставимо рибний бульйон і доводимо його до кипіння.
У киплячий бульйон закидаємо картоплю і моркву. Солимо, перчимо і варимо овочі на середньому вогні близько 15 хвилин.
В цей же час на сковороді в оливковій олії обсмажуємо цибулю часник і лавровий лист. Обсмажуємо все близько трьох хвилин, постійно перемішуючи.
Потім обсмажену цибулю кладемо в каструлю, трохи варимо.
Додаємо рибу і варимо ще близько двох хвилин. Потім вливаємо вершки і доводимо до кипіння. Додаємо зелень і знімаємо з вогню каструлю. Суп готове!
Смачного!