Рецепт Юшка по-фінськи фото

Юшка по-фінськи
(покроковий рецепт з фото)

Фінська кухня
Риба та морепродукти, Червона риба
Дієтичне харчування
На обід
Супи, Вуха

Юшка по-фінськи - красивий і смачний рибний супчик, який готується з кубиків червоної риби і вершкового бульйону. Дуже привабливий вигляд юшки виправданий чудовим смаком.

Юшка по-фінськи - смачна страва, яке вперше я спробувала в ресторані. Ніколи не знала, що є фінська вуха Я заязикала це блюдо заради того, щоб порівняти чому ж вуха по-фінськи відрізняється від звичайної юшки. І відразу помітила відмінності. По перше, вуха по-фінськи виглядає більш естетично, як і багато страв європейської кухні, ніж ніж наша вуха, яка варитися зазвичай з голови. По-друге, вуха по-фінськи виходить не така жирна і по-третє, під час приготування в бульйон додаються вершки, що надає вусі і особливий присмак і більш витончений зовнішній і вигляд. Ділюся рецептом!

  • Філе червоної риби - 150 грам
  • Рибний бульйон - 800 мілілітрів
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Вершки 10% - 100 грам
  • Картопля - 150 грам
  • Морква - 60 грам
  • Лимон - 1/3 штуки
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Зубчик часнику - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
юшка по-фінськи - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
юшка по-фінськи - фото крок 2
Потім дрібними кубиками нарізаємо цибулю, дрібно рубаємо часник і кріп. Філе рибки нарізаємо кубиками зі стороною 1, 5 см, картопля ріжемо середніми кубиками, а морква нарізаємо кружечками.
юшка по-фінськи - фото крок 3
На грубку ставимо рибний бульйон і доводимо його до кипіння.
юшка по-фінськи - фото крок 4
У киплячий бульйон закидаємо картоплю і моркву. Солимо, перчимо і варимо овочі на середньому вогні близько 15 хвилин.
юшка по-фінськи - фото крок 5
В цей же час на сковороді в оливковій олії обсмажуємо цибулю часник і лавровий лист. Обсмажуємо все близько трьох хвилин, постійно перемішуючи.
юшка по-фінськи - фото крок 6
Потім обсмажену цибулю кладемо в каструлю, трохи варимо.
юшка по-фінськи - фото крок 7
Додаємо рибу і варимо ще близько двох хвилин. Потім вливаємо вершки і доводимо до кипіння. Додаємо зелень і знімаємо з вогню каструлю. Суп готове!
юшка по-фінськи - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти