Йогурт з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і підбадьорливий напій не тільки наситить організм корисними речовинами, але і освіжить в жаркий день. А ще айран з буряком - це ідеальний напій для тих, хто зібрався схуднути.
Айран - унікальний напій. Він втаязикє голод і спрагу, насичує організм корисними речовинами і поєднується не тільки з травами, але з фруктами і навіть овочами. Готувати його дуже легко і швидко. І сьогодні я розповім, як приготувати айран з буряком в домашніх умовах, незвичайний корисний напій.
- Кисле молоко - 750 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Буряк - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Спочатку необхідно зварити буряк. Заливаємо її окропом і ставимо варити на середній вогонь хвилин 20-30. Потім охолоджуємо її, чистимо і нарізаємо великими шматками.
Кисле молоко повинна бути холодною, переливаємо її в міксер, додаємо сіль і холодну воду. Потім збиваємо все 10-15 секунд. Кефір готовий.
Спробуйте айран на сіль (якщо потрібно, то додайте) і відрегулюйте густоту по своєму смаку.
Буряк теж необхідно перебити до пюреобразного стану за допомогою блендера. Вона не повинна бути гарячою.
Далі додаємо айран до буряка і злегка збиваємо блендером.
Зберігати айран з буряком потрібно в холодильнику. У нього можна додавати кубики льоду, тоді він буде ще смачніше. Перед подачею краще прикрашати напій зеленню.