Банановий йогурт
(покроковий рецепт з фото)
Ласси - холодний напій на основі йогурту і фруктів, який популярний в Індії, Шрі-Ланці та Пакистані. Його п'ють у спеку, щоб втамувати спрагу або під час обіду, щоб "загасити вогонь" від гострої їжі.
Бувають солодкі і солоні ласси. Спеції можуть додаватися абсолютно різноманітні. У мене сьогодні з мускатним горіхом і цілком нейтральний за смаком, незважаючи на наявність меду.
- Банан - 1 штука
- Йогурт грецький - 130 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода крижана - 100 мілілітрів
- Лід - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь приготуйте лід і охолодіть воду.
Банан очистіть і наріжте кружальцями. Пробийте блендером шматочки банана з йогуртом.
Додайте мед і свіжовичавлений лимонний сік. Знову збийте.
Потім додайте мускатний горіх і крижану воду. Збийте.
Базовий напій, приготований.
На дно склянок покладіть розколотий на невеликі шматочки лід і залийте основою.
Посипте свіжої цедрою лимона і можна насолоджуватися!
Смачного!