Яйця «Орсіні»
(покроковий рецепт з фото)
Яйця "орсіні" - просте блюдо з гарним європейським назвою. Ідеальний сніданок за 15 хвилин. Швидко, легко і ситно, а скибочку хрусткого багета ідеально доповнить сніданок у французькому стилі.
Яйця "орсіні" частенько називають "завраком аристократа" або "яєчні гнізда" . По виду це блюдо дійсно нагадує гніздечка. Назва "сніданок аристократа" также получило не спроста, адже воно було дуже популярним у європейських аристократів 19 століття. Цей рецепт був знайдений на сторінках щоденника відомого художника Клода Моне. Він, виявляється, був не тільки великим творцем, але і любителем смачно поїсти. "гнізда" дуже просто приготувати, а виходить дуже красиво і апетитно. Ділюся рецептом, як приготувати це ніжне і повітряне як хмарка блюдо. Такий спосіб приготування яєць стане відмінною альтернативою для любителів яєчні, адже жовток в ньому залишається рідким. Білки збивайте тільки в сухому посуді і сухим віночком, так вони будуть повітряними і швидко зіб'ються. Порадуйте своїх домашніх цікавою подачею такого простого блюда, як яєчня.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 20 грам