Рецепт Яйця «Орсіні» фото

Яйця «Орсіні»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, На сніданок
Яєчня

Яйця "орсіні" - просте блюдо з гарним європейським назвою. Ідеальний сніданок за 15 хвилин. Швидко, легко і ситно, а скибочку хрусткого багета ідеально доповнить сніданок у французькому стилі.

Яйця "орсіні" частенько називають "завраком аристократа" або "яєчні гнізда" . По виду це блюдо дійсно нагадує гніздечка. Назва "сніданок аристократа" также получило не спроста, адже воно було дуже популярним у європейських аристократів 19 століття. Цей рецепт був знайдений на сторінках щоденника відомого художника Клода Моне. Він, виявляється, був не тільки великим творцем, але і любителем смачно поїсти. "гнізда" дуже просто приготувати, а виходить дуже красиво і апетитно. Ділюся рецептом, як приготувати це ніжне і повітряне як хмарка блюдо. Такий спосіб приготування яєць стане відмінною альтернативою для любителів яєчні, адже жовток в ньому залишається рідким. Білки збивайте тільки в сухому посуді і сухим віночком, так вони будуть повітряними і швидко зіб'ються. Порадуйте своїх домашніх цікавою подачею такого простого блюда, як яєчня.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сир - 20 грам
яйця
Для початку включіть її на 150 градусів, нехай розігріється. Відокремте жовтки від білків. Жовтки залиште поки в шкаралупі, а білки збийте з дрібкою солі до стійких піків.
яйця
Ложкою викладіть на деко, застелений пергаментним папером, збиті беки у вигляді гнізд. Викладайте акуратно, збитий білок річ примхлива. Надішліть в духовку на 4 хвилини.
яйця
Натріть сир на дрібній тертці. Можна взяти будь-який, головне, щоб він добре плавився.
яйця
Через 4 хвилини дістаньте білки з духовки, в центр кожного обережно влийте жовтки, щоб вони не розтеклися. Посипте сиром і знову відправте в духовку на 4-5 хвилин.
яйця
Вуаля, наш незвичайний і повітряний сніданок готовий. Акуратно дістаньте з форми і подавайте гарячим!

Схожі рецепти