Яловичина з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Чого тільки не готують з рису… Це просто універсальний продукт, який відмінно підходить і для солодких, і для солоних страв, і для салатів, і в якості допоміжного інгредієнта.
Хочу поділитися простим і смачним рецептом, як приготувати яловичину з рисом. Це прекрасний варіант для ситного обіду. Тим більше ви отримуєте відразу і гарнір. Не потрібно морочитися і ламати голову, щоб подати до м'яса. Всі разом добре просочиться і промаринуется. І рис, і м'ясо виходять соковитими і ароматними. Морква і корінці, які залишаються після приготування бульйону, можна нарізати і також додати до рису.
- Мал - 1 Склянка
- Яловичина - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Масло оливкове - 50 грам
- Морква, корінь петрушки, селера - За смаком (по бажанню)
- Шафран - За смаком
- Паприка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
1
М'ясо порізати і зваріть з ним бульйон без солі. Додайте 1 лавровий листок. Якщо ви використовуєте корінці (морква, селера і корінь петрушки), то кидати їх потрібно зараз. Варіть 1 час.
2
Добре промийте рис.
3
Цибуля тонко поріжте, часник роздушіть ножем.
4
У сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому 2 зубчики часнику. Потім часник викиньте.
5
Додайте на сковороду цибулю і обсмажте до золотистого кольору.
6
Викладіть в сковороду обсушенний рис і обсмажуйте його, постійно помішуючи, 3 хвилини.
7
М'ясний бульйон посоліть, поперчіть, додайте паприку і часник.
8
Влийте в сковороду 1, 5 склянки бульйону.
9
Доведіть до кипіння і готуйте під кришкою 20 хвилин.
10
М'ясо порізати невеликими кубиками. Коли рис буде готовий, перемішайте його з м'ясом. Прогрійте ще кілька хвилин.
11
Перед подачею прикрасьте зеленню. Смачного!