Яловичина в горщечках з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом приготування яловичини в горщиках з картоплею. Колись мене годувала подібним бабуся, готувала в печі. А горщики допомагають і вдома передати той аромат!
Ну хто ж відязикаться від такого смачного страви? А особливо, як мені здається, в зиязик пору року така яловичина в горщиках з картоплею в домашніх умовах буде з'їдатися миттю! Можна, можливо, до речі, цей простий рецепт яловичини в горщиках з картоплею змінювати, як вам завгодно, - можна додати більше води, щоб картопля гасився, і м'ясо було як би з підливою. А можна замість води додати трохи сметани, - тоді вийде як би запечені в сметані картопля з м'ясом. В будь-якому випадку, вийде смачно, рекомендую!
- Яловичина - 400 грам
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. М'ясо нарізаємо середніми шматочками і обсмажити на олії до появи скоринки. Солити не потрібно.
2. М'ясо дістаємо, а на тій же сковороді обсмажити подрібнені цибулю і моркву.
3. Тепер картопля нарізаємо шматочками якнайменше, складаємо на дно горщиків. Можна додати шматочок вершкового масла в кожен горщик. Трохи солимо.
4. Наверх - шматочки м'яса і цибулю з морквою. Теж додамо всілякі спеції за смаком.
5. З самого верху в горщики викладаємо кружальця помідорів і зелень. І потроху доливаємо воду в кожен горщик, щоб не пригоріло. Закриваємо кришечками і при 180 градусах тримаємо в духовці годину.
6. Ось така краса виходить! Подавайте прямо в горщиках, з пилу- з жару!