Яловичина в горщечках
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яловичини в горщиках. У процесі приготування м'яса в горщиках воно ставати ніжним і ароматним.
Для цієї страви важливо підібрати підходяще для приготування м'ясо, щоб воно встигло приготуватися, і при цьому, не розвалилася картопля. Якщо брати правильну частина, то вийде ароматне і м'яке м'ясо з готовим гарніром, і вже поділене по порціях.
- Картопля - 600 грам
- Яловичина - 800 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
1. Обсмажуємо шматочки м'яса до утворення скоринки. М'ясо кладеться невеликими порціями на дуже добре розігріту сковороду.
2. Після того, кЯ шматочки обсмажилися, відкладаємо їх в сторону.
3. Деглазіруем сковороду, де смажилося м'ясо - вливаємо в неї рідину (воду, вино або бульйон) і даємо закипіти. Це робиться для того, щоб рідина змішалася з тим, що є в сковороді. Перчимо і солимо.
4. Кладемо шматочки картоплі в кожен з горщиків приблизно на третину.
5. Тепер заповнюємо горщики майже до самого верху шматочками м'яса. Елко нарізану цибулю шаром викладаємо на м'ясо. Рідиною зі сковороди поливаємо в кожен горщик. Якщо м'ясо нежирне, кладемо по невеликому шматочку масла.
6. Закриваємо кришкою і готуємо в гарячій духовці приблизно 40-50 хвилин. Картопля і м'ясо повинно стати зовсім м'якими. Температурний режим приблизно 180 градусів.