Як штам
(покроковий рецепт з фото)
Після пари подорожей в Азію, з мого життя вже неможливо прибрати соєвий соус, гострі спеції і любов до цієї кухні. Із задоволенням вивчаю нові рецепти. Наприклад, цей відкрила для себе недавно.
Якщо ви такий же любитель гострого і насиченого смаку, то прочитайте про те, як приготувати као сой або суп-карі з куркою і локшиною. У страві змішалися три кухні: тайський, китайська і індійська. Але, все-таки, рецепт був придуманий на півночі Таїланду, тому ви можете відчути в ньому щось схоже на те ям.
- Яєчна або рисова локшина - 500 грам
- Куряча грудка - 350 грам
- Кокосове молоко - 500 мілілітрів
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
- Luk-salotų - 2 штуки
- Паста каррі - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Вапно - 1 штука
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Куркума - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики

1. У глибокій сковороді або вок-сковороді розігрійте масло. Обсмажте дрібно нарізаний часник 1, 5 хвилини, помішуючи.

2. Потім додайте каррі пасту. Помішуючи, обсмажте її 1 хвилину.

3. Наріжте курку середніми шматочками. Викладіть їх в сковороду. Готуйте все разом пару хвилин, перевертаючи.

4. Далі влийте молоко, бульйон і соєвий соус, додайте сіль, цукор і куркума. Перемішайте і доведіть суміш до кипіння. Варіть суп 10 хвилин на середньому вогні.

5. Окремо відваріть локшину до готовності.

6. Дрібно наріжте два види цибулі. Лайм наріжте на 8 частин.

7. Подавайте суп з локшиною і цибулею. Обов'язково полийте свіжовичавленим соком лайма. Смачного!