Яєчня з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Вважається, що яєчня це одне з кращих страв до сніданку, я з цим згодна, але ось варіанти з м'ясом і сиром мене не приваблюють, тому я готую це яєчню з яблуками, виходить дуже смачно.
Згодна, на перший погляд такий рецепт приготування яєчні з яблуками виглядає досить дивним, але це тільки до того моменту, поки ви це блюдо не спробуєте. Насправді тут все відмінно поєднується, а сама яєчню виходить дуже смачна і з невеликою кислинкою, напевно, тому що яблука були «Антонівка». Мені і дітям це блюдо дуже сподобалося, а ось чоловік сказав, що класичний варіант з сосисками і помідорами йому більше до душі. Напевно, це справа смаку, тому я пропоную вам приготувати яєчню з яблуками в домашніх умовах і самим вирішити, чи подобається вам таке цікаве поєднання.
- Яйце - 4 штуки
- Яблуко - 2 штуки (великі)
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам(30 грам - для смаження, 20 грам - для змазування)
- Сіль - 1 щіпка
Отже, очищаємо яблука від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо яблука тонкими скибочками. У сковороді розтоплюємо 30 грам вершкового масла і обсмажуємо на ньому яблука до золотистого кольору.
Тепер залишилися вершковим маслом змащуємо форму для запікання і викладаємо в неї рівним шаром обсмажені яблука.
Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль і трохи збиваємо їх.
Потім вливаємо молоко і ще раз збиваємо все віночком до утворення однорідної маси.
Отриману яєчну суміш заливаємо в форму з яблуками, тільки робити це потрібно акуратно, щоб яблука не розбіглися, а так і залишилися лежати рівним шаром.
Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо яєчню хвилин 12-15.
Як тільки яєчна суміш застигне, форму можна витягати з духовки і подавати гаряче частування до столу. Приємного всім апетиту!