Яєчний пиріг з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Спекти пиріг - відмінний спосіб порадувати своїх близьких смачним і ситним блюдом. У цьому рецепті пропоную вам дізнатися, як приготувати яєчний пиріг з цибулею - розсипчасту пісочну основу з начинкою.
Пісочна основа, начинка з варених яєць і зеленої цибулі і ароматна сирна заливка роблять цей пиріг неймовірно смачним і ситним, так що не сумнівайтеся, готуйте і подавайте його навіть на святковий стіл! Завдяки великій кількості яєць в його складі пиріг виходить багатим на білки і низькокалорійним. За бажанням додайте трохи обсмаженої до золотистого кольору курочки або шинки в начинку, щоб зробити її більш ситної і ароматною.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Яйце варене - 5 штук
- Яйце - 4 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода холодна - 2 Ст. Ложки
- Молоко або вершки - 2 Ст. Ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Плавлений сирок - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком

1. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з сіллю і содою. Холодне масло наріжте шматочками, додайте до борошняної суміші і перетріть її руками до стану крихти.

2. Додайте яєчний жовток, холодну воду і швидко замісити тісто. Зберіть тісто в грудку, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

3. Приготуйте начинку: наріжте великий пучок зеленої цибулі, яйця наріжте кубиками і перемішайте. Тісто дістаньте з холодильника, розкачайте в тонкий пласт і викладіть у форму так, щоб утворився бортик. Наколи тісто виделкою.

4. Викладіть на тісто охолоджений тертий плавлений сир, а зверху - начинку з лука і яєць. Сирі яйця змішайте з сіллю, молоком і паприкою, перемішайте.

5. Залийте пиріг яєчної заливанням і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 градусів. Смачного!