Рецепт Яєчні кюрзу фото

Яєчні кюрзу
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто, Овочі, Цибуля
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Вареники

Kyurze - це вид вареників у народів Кавказу. Вони дуже схожі на наші вареники, але є і відмінності. Спробуємо приготувати сьогодні це блюдо.

Кюрзу готують з рідкою або напіврідкої начинкою. Це і визначає технологію ліплення і спосіб защипа страви. В даному випадку начинка з сирих яєць зі смаженою цибулею. Можна додати будь-які спеції за смаком. Зліпити звичайний вареник з такою начинкою неможливо. Тому для кюрзу ліплять мішечок. Заповнюють яєчної сумішшю і закріплюють отвір. Потім кюрзу варять, також, як і звичайні вареники. Спробуйте, смачно!

  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
яєчні кюрзу - фото крок 1
У миску просійте борошно.
яєчні кюрзу - фото крок 2
Додайте сіль і воду.
яєчні кюрзу - фото крок 3
Замісити досить круте, але м'яке і еластичне тісто. Дайте йому відпочити 20 хвилин.
яєчні кюрзу - фото крок 4
Приготуйте начинку для кюрзу. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
яєчні кюрзу - фото крок 5
Налийте соняшникову олію і підсмажте цибулю до золотистого кольору.
яєчні кюрзу - фото крок 6
Яйце розбийте в миску.
яєчні кюрзу - фото крок 7
Додайте смажену цибулю, посоліть трохи і перемішайте. Начинка готова.
яєчні кюрзу - фото крок 8
Шматок тіста розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Будь-якою зручною виїмкою виріжте гуртки діаметром 8-9 см.
яєчні кюрзу - фото крок 9
З гуртків тесту зліпите мішечки. Для цього великий палець лівої руки (якщо ви правша) загорніть в тісто і защипніть краю у вигляді косички.
яєчні кюрзу - фото крок 10
Наповніть мішечок начинкою та защіпніте край кюрзу.
яєчні кюрзу - фото крок 11
Як тільки зліпили кюрзу, відразу відправляйте в киплячу підсолену воду. Можна варити по дві-три штуки. Адгезія, зварили і виклали в тарілку, змастили маслом. І так поки не закінчиться тісто і начинка.

Схожі рецепти