Яєчні кюрзу
(покроковий рецепт з фото)
Kyurze - це вид вареників у народів Кавказу. Вони дуже схожі на наші вареники, але є і відмінності. Спробуємо приготувати сьогодні це блюдо.
Кюрзу готують з рідкою або напіврідкої начинкою. Це і визначає технологію ліплення і спосіб защипа страви. В даному випадку начинка з сирих яєць зі смаженою цибулею. Можна додати будь-які спеції за смаком. Зліпити звичайний вареник з такою начинкою неможливо. Тому для кюрзу ліплять мішечок. Заповнюють яєчної сумішшю і закріплюють отвір. Потім кюрзу варять, також, як і звичайні вареники. Спробуйте, смачно!
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
У миску просійте борошно.
Додайте сіль і воду.
Замісити досить круте, але м'яке і еластичне тісто. Дайте йому відпочити 20 хвилин.
Приготуйте начинку для кюрзу. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і підсмажте цибулю до золотистого кольору.
Яйце розбийте в миску.
Додайте смажену цибулю, посоліть трохи і перемішайте. Начинка готова.
Шматок тіста розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Будь-якою зручною виїмкою виріжте гуртки діаметром 8-9 см.
З гуртків тесту зліпите мішечки. Для цього великий палець лівої руки (якщо ви правша) загорніть в тісто і защипніть краю у вигляді косички.
Наповніть мішечок начинкою та защіпніте край кюрзу.
Як тільки зліпили кюрзу, відразу відправляйте в киплячу підсолену воду. Можна варити по дві-три штуки. Адгезія, зварили і виклали в тарілку, змастили маслом. І так поки не закінчиться тісто і начинка.