Ячна каша на воді
(покроковий рецепт з фото)
Каша - це один з найпоширеніших гарнірів. До найрізноманітнішим м'ясних і рибних страв можна подавати кашу. Однією з поширених і знайомих нам всім каш є ячна кашка.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати ячну кашу на воді, то прочитайте цей рецепт. Якщо ви дотримуєтеся посту, то можете замінити вершкове масло на рослинну. Тоді кашу можна буде вживати навіть веганам, які не їдять продукти тваринного походження.
- Крупа ячна - 2 склянки
- Вода - 5 склянок
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
Щоб смак ячної крупи розкрився повністю, її слід попередньо обсмажити на сухій сковорідці до зміни кольору, тобто вона повинна трошки потемніти і стати коричневою. Поки крупа обсмажується, поставте підсолену воду в каструльці закипати на плиті.
Коли вода закипить, починайте всипати кашу потроху, постійно помішуючи, щоб крупа не злиплися. Постійно помішуйте її ложкою. Потім накрийте кашу кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште варитися.
Варити крупу необхідно до тих пір, поки повністю не випарується і не вбереться вода. Спробуйте кашу на сіль, якщо потрібно, присолите ще трохи. Потім киньте шматочок маслечка і знову накрийте кришкою.
Через п'ять хвилин відкрийте кришку і перемішайте кашу, щоб вона повністю присмачити маслом. Подавати кашу краще гарячою чи теплою до м'ясних і рибних страв.