Рецепт Ячна каша на воді фото

Ячна каша на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Вершкове масло , Ячмінна крупа
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Гарніри , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Каша - це один з найпоширеніших гарнірів. До найрізноманітнішим м'ясних і рибних страв можна подавати кашу. Однією з поширених і знайомих нам всім каш є ячна кашка.

Опис приготування:

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати ячну кашу на воді, то прочитайте цей рецепт. Якщо ви дотримуєтеся посту, то можете замінити вершкове масло на рослинну. Тоді кашу можна буде вживати навіть веганам, які не їдять продукти тваринного походження.

  • Крупа ячна - 2 склянки
  • Вода - 5 склянок
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
ячна каша на воді - фото крок 1
Щоб смак ячної крупи розкрився повністю, її слід попередньо обсмажити на сухій сковорідці до зміни кольору, тобто вона повинна трошки потемніти і стати коричневою. Поки крупа обсмажується, поставте підсолену воду в каструльці закипати на плиті.
ячна каша на воді - фото крок 2
Коли вода закипить, починайте всипати кашу потроху, постійно помішуючи, щоб крупа не злиплися. Постійно помішуйте її ложкою. Потім накрийте кашу кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште варитися.
ячна каша на воді - фото крок 3
Варити крупу необхідно до тих пір, поки повністю не випарується і не вбереться вода. Спробуйте кашу на сіль, якщо потрібно, присолите ще трохи. Потім киньте шматочок маслечка і знову накрийте кришкою.
ячна каша на воді - фото крок 4
Через п'ять хвилин відкрийте кришку і перемішайте кашу, щоб вона повністю присмачити маслом. Подавати кашу краще гарячою чи теплою до м'ясних і рибних страв.

Схожі рецепти