Ячна каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо ви віддаєте перевагу готувати молочні каші, то варто звернути увагу на рецепт ячної каші на молоці, яка встигає разомлеть і розваритися, перш ніж її подадуть до столу - дуже смачно.
Опис приготування:
Цей простий рецепт, як приготувати ячну кашу на молоці, не займе у господині багато часу. Ячна каша на молоці готується дуже легко і не вимагає фінансових витрат. Адже каші - саме бюджетне блюдо. Заправлена молоком, ячна каша стає значно м'якше. Вона буквально тане в роті і здається, що її можна не жувати. Вершкове масло тільки доповнює молочний смак і розкриває аромат каші. Вона може бути солоною або солодкої (залежить від настрою). Таку кашку краще подавати до сніданку ще зовсім гарячої. Простота і час приготування цього дуже сприяє. До того ж такий сніданок допоможе залишитися ситим до обіднього часу і без різних перекусів.
- Ячна крупа - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - За смаком
1. Ячну крупу промийте. Молоко розмішайте водою і влийте в каструлю. Поставте на вогонь. Коли молоко закипить, всипте крупу.
2. Крупу перемішайте з молоком і доведіть до кипіння. Зробіть вогонь слабкіше. Варіть, постійно перемішуючи інгредієнти.
3. За пару хвилин до закінчення варіння посоліть кашу. При бажанні додайте цукор. Проваріть ще пару хвилин, помішуючи кашу. Накрийте кашу кришкою. Зніміть з вогню. Залиште кашу під кришкою хвилин на 20-30, щоб вона потім.
4. Тепер, коли все готово, покладіть кашу кожному в тарілку з шматочком масла. Смачного.