Яблука та груші в тісті
(покроковий рецепт з фото)
Молоді господині, пропоную вам спробувати просте, легке і смачне тістечко з листкового тіста з яблуками, грушами і горіховим кремом. Приготувати його дуже легко, а виглядає оригінально і ефектно.
Особливість цих легких тістечок - в прошарку горіхового крему. Він додасть їм певний аромат і шарм. Для крему можна вибирати горіхи по своєму смаку: арахіс або мигдаль. Всі подробиці, як приготувати яблука і груші в тісті, дивіться нижче в покроковому рецепті.
- Тісто листкове - 500 грам(2 список)
- Яблуко - 2 штуки
- Груша - 2 штуки
- Горіхи - 70 грам (арахіс)
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки(1 шт - в вершках, 1 шт - для змащення)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь вийміть з морозилки, щоб воно стало м'яким. Масло теж повинно бути кімнатної температури. Фрукти вимийте, обсушити.
Горіхи треба перемолоти в блендері до дрібної крихти. Вершкове масло збийте з цукром в блендері, потім додайте яйце, збийте. З'єднайте з горіховою крихтою.
Духовку дозволите на 200 ° С . Тісто розкачати в одному напрямку в тонкий пласт. Гострим ножем виріжте фігурки яблук і груш, живці і листя. Також вступите з другим шаром тіста.
Викладайте заготовки на пергамент. Зверху намажте горіхово-масляним кремом.
Фрукти наріжте на половинки, видаліть насіннєві коробочки. На половинках зробіть поздовжні надрізи, не доходячи до низу 5 мм, і покладіть їх зверху заготовок тіста, злегка притисніть. Зверху фрукти змастіть горіховим кремом, тісто - злегка збитим яйцем. Поставте тістечка запікатися в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
Готові тістечка трохи остудіть на решітці. Смачного!