Яблука та груші мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Найбільш вдалий час для маринування яблук і груш - серпень. В цей час зимові сорти груш і яблук бувають трохи недозрілими, а тому і міцними, що необхідно для заготовки.
Рецепт, як приготувати яблука і груші мариновані, дуже простий. Для маринаду використовуються тільки вода, цукор і оцет, а для додання овочам пряного аромату в банку кладуться листя винограду і мелена кориця. Яблука та груші можна використовувати будь-які, але мені найбільше подобаються зимові сорти, такі фрукти тверді і добре зберігають свою форму.
- Груші - 3 штуки
- Яблука - 3 штуки
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Листя винограду - 2 штуки
- Вода - 0, 5 L
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 40 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вказаної кількості інгредієнтів вам вистачить на 2 півлітрові баночки.
Яблука та груші промийте гарненько, поріжте часточками, видаливши серцевину.
Складіть фрукти в банки, туди ж покладіть листя винограду. Всипте мелену корицю.
Приготуйте маринад. Воду закип'ятіть, розчиніть в ній цукор. Потім зніміть з вогню і влийте оцет. Отриманим маринадом залийте фрукти в банках.
Накрийте банки кришками, стерилізують їх протягом 20-25 хвилин.
Банки закатати металевою кришками, переверніть догори дном і укутайте рушником.
Мариновані яблука і груші готові. Вони стануть відмінною закускою і десертом на святковому столі.
Мариновані яблука і груші готові. Вони стануть відмінною закускою і десертом на святковому столі.