Рецепт Мариновані яблука на зиму фото

Мариновані яблука на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Сьогодні ми з вами познайомимося з болгарською кухнею. Пропоную вам простий рецепт приготування маринованих яблук на зиму, який припаде до смаку всім любителям домашніх заготовок.

Не знаю, як ви, а я вважаю за краще домашні консерванти покупним; в покупних занадто багато оцту - на мій погляд. Тому ділюся з вами ось таким простим рецептом приготування маринованих яблук на зиму.

Перед тим, як приступити до готування, спочатку:

1. Ретельно вимийте яблука, наріжте їх на часточки завтовшки до 3 см. Видаліть насіння і гнізда навколо них. Очистіть часточки (намагаючись не зрізати шкірку дуже глибоко - під нею важливий шар, багатий вітамінами і кислотами). Покладіть їх в слабкий розчин солі на 20 хвилин. Так ми приберемо зайвий цукор з яблук.

2. Поки наші яблучка солятся, приступимо до перцю. Разрежем весь перець навпіл, звільнити від plodonozhek і semyan.

3. М'якоть наріжемо скибочками, промиту петрушку обсушити і дрібно наріжемо, часник пропустимо через прес. Заллємо все підготовлені інгредієнти водою, додамо оцет, сіль, цукор і доведемо до кипіння. Додамо в маринад лавровий лист, гвоздику або свої улюблені спеції.

4. Тепер прийшла і черга яблук. Опустимо яблука в киплячий маринад, поставимо варити півгодини, помішуючи. Розкладемо яблука з перцем в гарячому вигляді по банкам, заллємо маринадом і відразу закупоримо.

5. Банки потрібно укутати і поставити в темне місце.

Смачного!

  • Яблука - 3 кілограма
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Часник - 70 грам
  • Петрушка - 200 грам
  • Сіль - 50 грам
  • Вода - 750 мілілітрів
  • Оцет столовий 5% - 4 склянки
  • Будь-які гострі спеції - За смаком
Не знаю, як ви, а я вважаю за краще домашні консерванти покупним; в покупних занадто багато оцту - на мій погляд. Тому ділюся з вами ось таким простим рецептом приготування маринованих яблук на зиму.

Перед тим, як приступити до готування, спочатку:

1. Ретельно вимийте яблука, наріжте їх на часточки завтовшки до 3 см. Видаліть насіння і гнізда навколо них. Очистіть часточки (намагаючись не зрізати шкірку дуже глибоко - під нею важливий шар, багатий вітамінами і кислотами). Покладіть їх в слабкий розчин солі на 20 хвилин. Так ми приберемо зайвий цукор з яблук.

2. Поки наші яблучка солятся, приступимо до перцю. Разрежем весь перець навпіл, звільнити від plodonozhek і semyan.

3. М'якоть наріжемо скибочками, промиту петрушку обсушити і дрібно наріжемо, часник пропустимо через прес. Заллємо все підготовлені інгредієнти водою, додамо оцет, сіль, цукор і доведемо до кипіння. Додамо в маринад лавровий лист, гвоздику або свої улюблені спеції.

4. Тепер прийшла і черга яблук. Опустимо яблука в киплячий маринад, поставимо варити півгодини, помішуючи. Розкладемо яблука з перцем в гарячому вигляді по банкам, заллємо маринадом і відразу закупоримо.

5. Банки потрібно укутати і поставити в темне місце.

Смачного!

Схожі рецепти