Мариновані яблука на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми з вами познайомимося з болгарською кухнею. Пропоную вам простий рецепт приготування маринованих яблук на зиму, який припаде до смаку всім любителям домашніх заготовок.
Не знаю, як ви, а я вважаю за краще домашні консерванти покупним; в покупних занадто багато оцту - на мій погляд. Тому ділюся з вами ось таким простим рецептом приготування маринованих яблук на зиму.
Перед тим, як приступити до готування, спочатку:
1. Ретельно вимийте яблука, наріжте їх на часточки завтовшки до 3 см. Видаліть насіння і гнізда навколо них. Очистіть часточки (намагаючись не зрізати шкірку дуже глибоко - під нею важливий шар, багатий вітамінами і кислотами). Покладіть їх в слабкий розчин солі на 20 хвилин. Так ми приберемо зайвий цукор з яблук.
2. Поки наші яблучка солятся, приступимо до перцю. Разрежем весь перець навпіл, звільнити від plodonozhek і semyan.
3. М'якоть наріжемо скибочками, промиту петрушку обсушити і дрібно наріжемо, часник пропустимо через прес. Заллємо все підготовлені інгредієнти водою, додамо оцет, сіль, цукор і доведемо до кипіння. Додамо в маринад лавровий лист, гвоздику або свої улюблені спеції.
4. Тепер прийшла і черга яблук. Опустимо яблука в киплячий маринад, поставимо варити півгодини, помішуючи. Розкладемо яблука з перцем в гарячому вигляді по банкам, заллємо маринадом і відразу закупоримо.
5. Банки потрібно укутати і поставити в темне місце.
Смачного!
- Яблука - 3 кілограма
- Перець болгарський - 300 грам
- Часник - 70 грам
- Петрушка - 200 грам
- Сіль - 50 грам
- Вода - 750 мілілітрів
- Оцет столовий 5% - 4 склянки
- Будь-які гострі спеції - За смаком
Перед тим, як приступити до готування, спочатку:
1. Ретельно вимийте яблука, наріжте їх на часточки завтовшки до 3 см. Видаліть насіння і гнізда навколо них. Очистіть часточки (намагаючись не зрізати шкірку дуже глибоко - під нею важливий шар, багатий вітамінами і кислотами). Покладіть їх в слабкий розчин солі на 20 хвилин. Так ми приберемо зайвий цукор з яблук.
2. Поки наші яблучка солятся, приступимо до перцю. Разрежем весь перець навпіл, звільнити від plodonozhek і semyan.
3. М'якоть наріжемо скибочками, промиту петрушку обсушити і дрібно наріжемо, часник пропустимо через прес. Заллємо все підготовлені інгредієнти водою, додамо оцет, сіль, цукор і доведемо до кипіння. Додамо в маринад лавровий лист, гвоздику або свої улюблені спеції.
4. Тепер прийшла і черга яблук. Опустимо яблука в киплячий маринад, поставимо варити півгодини, помішуючи. Розкладемо яблука з перцем в гарячому вигляді по банкам, заллємо маринадом і відразу закупоримо.
5. Банки потрібно укутати і поставити в темне місце.
Смачного!