Мариновані яблука
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, соковиті, хрусткі мариновані яблука гарні і як самостійна закуска, і як гарнір до всіляких страв з м'яса. А ще їх можна фарширувати і запікати!
Всіх варіантів використання цієї заготовки не перелічити, так що класичний рецепт маринованих яблук кожному кулінарові в господарстві знадобиться. Отже:
1. Для приготування візьмемо хороші міцні яблука, без червоточини і цяток, ретельно вимиємо під проточною водою і наколемо їх виделкою в декількох місцях.
2. Закип'ятити воду. Складемо яблука у велику простору ємність і заллємо окропом. Залишимо до повного охолодження.
3. Яблука розкладемо по чистим сухим банкам до рівня "плічок" .
4. Воду, в якій вони холоднішими, закип'ятити, додамо цукор і спеції.
5. Остудим до 40С, процідити і влити оцет.
6. Заллємо цим маринадом яблука, і поставимо банки стерилізувати.
7. Закатати, перевернемо і укутати.
Мариновані яблука готові до вживання вже на наступний день - смачного!
- Яблука кисло-солодкі - 2 кілограма (найкраще брати Антонівка або інші пізні сорти)
- Цукор - 2 склянки (з 0, 5 літра води)
- Оцет - 0, 5 склянки (з 0, 5 літра води)
- Гвоздика - 5-6 штук (з 0, 5 літра води)
- Перець запашний горошком - 5-6 штук (з 0, 5 літра води)
- Обкладинка - За смаком
1. Для приготування візьмемо хороші міцні яблука, без червоточини і цяток, ретельно вимиємо під проточною водою і наколемо їх виделкою в декількох місцях.
2. Закип'ятити воду. Складемо яблука у велику простору ємність і заллємо окропом. Залишимо до повного охолодження.
3. Яблука розкладемо по чистим сухим банкам до рівня "плічок" .
4. Воду, в якій вони холоднішими, закип'ятити, додамо цукор і спеції.
5. Остудим до 40С, процідити і влити оцет.
6. Заллємо цим маринадом яблука, і поставимо банки стерилізувати.
7. Закатати, перевернемо і укутати.
Мариновані яблука готові до вживання вже на наступний день - смачного!