Рецепт Мариновані яблука фото

Мариновані яблука
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Ароматні, соковиті, хрусткі мариновані яблука гарні і як самостійна закуска, і як гарнір до всіляких страв з м'яса. А ще їх можна фарширувати і запікати!

Всіх варіантів використання цієї заготовки не перелічити, так що класичний рецепт маринованих яблук кожному кулінарові в господарстві знадобиться. Отже:

1. Для приготування візьмемо хороші міцні яблука, без червоточини і цяток, ретельно вимиємо під проточною водою і наколемо їх виделкою в декількох місцях.

2. Закип'ятити воду. Складемо яблука у велику простору ємність і заллємо окропом. Залишимо до повного охолодження.

3. Яблука розкладемо по чистим сухим банкам до рівня "плічок" .

4. Воду, в якій вони холоднішими, закип'ятити, додамо цукор і спеції.

5. Остудим до 40С, процідити і влити оцет.

6. Заллємо цим маринадом яблука, і поставимо банки стерилізувати.

7. Закатати, перевернемо і укутати.

Мариновані яблука готові до вживання вже на наступний день - смачного!

  • Яблука кисло-солодкі - 2 кілограма (найкраще брати Антонівка або інші пізні сорти)
  • Цукор - 2 склянки (з 0, 5 літра води)
  • Оцет - 0, 5 склянки (з 0, 5 літра води)
  • Гвоздика - 5-6 штук (з 0, 5 літра води)
  • Перець запашний горошком - 5-6 штук (з 0, 5 літра води)
  • Обкладинка - За смаком
Всіх варіантів використання цієї заготовки не перелічити, так що класичний рецепт маринованих яблук кожному кулінарові в господарстві знадобиться. Отже:

1. Для приготування візьмемо хороші міцні яблука, без червоточини і цяток, ретельно вимиємо під проточною водою і наколемо їх виделкою в декількох місцях.

2. Закип'ятити воду. Складемо яблука у велику простору ємність і заллємо окропом. Залишимо до повного охолодження.

3. Яблука розкладемо по чистим сухим банкам до рівня "плічок" .

4. Воду, в якій вони холоднішими, закип'ятити, додамо цукор і спеції.

5. Остудим до 40С, процідити і влити оцет.

6. Заллємо цим маринадом яблука, і поставимо банки стерилізувати.

7. Закатати, перевернемо і укутати.

Мариновані яблука готові до вживання вже на наступний день - смачного!

Схожі рецепти