Рецепт Бланшовані яблука фото

Бланшовані яблука
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Мус

Сьогодні я розповім, як бланшувати яблука. Blanshirovanie - це дуже цікава технологія приготування яблук (і не тільки). Фрукти виходять м'які, але зберігають соковитість. Спробуйте!

Дуже багато професійних шеф-кухарі використовують техніку бланшування овочів і фруктів. Іноді - щоб було простіше очистити плід від шкірки, іноді - для смаку. Наприклад, бланшірованние яблука мені дуже подобаються - вони зберігають текстуру і соковитість, але стають трохи м'якшими і податливими. Їх можна сміливо подавати в якості закуски або гарніру - буде дуже смачно. Розповідаю, як бланшувати овочі!

  • Яблука - 2 штуки
  • Лід - За смаком
  • Вода - 1 літр
бланшовані яблука - фото крок 1
У каструлі довести до кипіння літр води.
бланшовані яблука - фото крок 2
Поруч підготуйте миску з льодом.
бланшовані яблука - фото крок 3
На нижній частині яблука зробіть хрестоподібний неглибокий надріз.
бланшовані яблука - фото крок 4
Надрізані яблука покладіть в сито / друшляк.
бланшовані яблука - фото крок 5
Опустити в киплячу воду.
бланшовані яблука - фото крок 6
Протримати яблука в киплячій воді рівно 20 секунд, після чого дістати їх і негайно покласти в миску з льодом на 30 секунд (не довше за).
бланшовані яблука - фото крок 7
Бланшовані яблука готові.

Схожі рецепти