Рецепт Десерт з яблука і вівсянки фото

Десерт з яблука і вівсянки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Вівсянка, Крупи
Низькокалорійні
На полуденок
Випічка, Солодке, Десерти

Солодкий, хрусткий, незвичайний, але дуже простий десерт на основі зелених яблук і вівсяних пластівців. Такий можна зробити навіть на сніданок. Розповім про варіант, як приготувати десерт з яблука і вівсянки.

Десерт варто подавати теплим або після охолодження. Прикрасьте його кулькою морозива або вершковим сиром, шербет. Можна зробити порційно, наприклад, в формочках для жульєну або в одній формі, щоб десерт нагадував пиріг.

  • Яблука - 6 штук
  • Цукор білий - 3/4 склянки
  • Цукор коричневий - 1 3/4 склянки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Вівсянка - 1 Склянка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 120 грам
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 1
1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте білий цукор, крохмаль, корицю.
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 3
3. До яблук додайте цукрову суміш і перемішайте гарненько.
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 4
4. В іншій мисці змішайте борошно, вівсянку, коричневий цукор, соду, розпушувач.
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 5
5. Розтопити вершкове масло, додайте до борошняної суміші, перемішайте і зробіть велику крихту.
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 6
6. Викладіть яблука на дно невеликої сковороди або спеціальної формочки. Зверху додайте вівсяно-борошняну суміш.
десерт з яблука і вівсянки - фото крок 7
7. Запікайте при 180 градусах близько 45 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти