Десерт з яблука і вівсянки
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий, хрусткий, незвичайний, але дуже простий десерт на основі зелених яблук і вівсяних пластівців. Такий можна зробити навіть на сніданок. Розповім про варіант, як приготувати десерт з яблука і вівсянки.
Десерт варто подавати теплим або після охолодження. Прикрасьте його кулькою морозива або вершковим сиром, шербет. Можна зробити порційно, наприклад, в формочках для жульєну або в одній формі, щоб десерт нагадував пиріг.
- Яблука - 6 штук
- Цукор білий - 3/4 склянки
- Цукор коричневий - 1 3/4 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3/4 склянки
- Вівсянка - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 120 грам
1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
2. В окремій мисці змішайте білий цукор, крохмаль, корицю.
3. До яблук додайте цукрову суміш і перемішайте гарненько.
4. В іншій мисці змішайте борошно, вівсянку, коричневий цукор, соду, розпушувач.
5. Розтопити вершкове масло, додайте до борошняної суміші, перемішайте і зробіть велику крихту.
6. Викладіть яблука на дно невеликої сковороди або спеціальної формочки. Зверху додайте вівсяно-борошняну суміш.
7. Запікайте при 180 градусах близько 45 хвилин. Смачного!