Рецепт Оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна фото

Оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Кефір, Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Солодке, Оладки

Найчастіше готують такі оладки до сніданку і тільки по вихідним, оскільки не обсмажують їх заздалегідь, а тільки перед подачею. Запишіть, як приготувати млинці з вівсянки і цільнозерновий борошна.

Оладки ароматні, в їх складі немає ні грама звичайної пшеничної муки, тільки цільнозерновий. Можна використовувати вівсянку швидкого приготування або звичайну. Готові оладки подавайте відразу після обсмажування, можна з фруктами, ягодами, з медом або сметаною.

  • Овес - 3/4 склянки
  • Кефір - 380 мілілітрів
  • Цільнозернове борошно - 3/4 склянки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Сода - 3/4 чайних ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для приготовлення)
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 1
1. Трохи подрібніть овес в комбайні.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 2
2. Змішайте з кефіром і відставте, якщо овес швидкого приготування, то вистачить 10 хвилин, якщо звичайний, то необхідно 30 хвилин.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 3
3. В окремій мисці перемішайте борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх і сіль за смаком.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 4
4. В окремій мисці розтопіть вершкове масло, додайте до нього яйце і коричневий цукор, збийте.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 5
5. Додайте кефірну суміш в яйця і перемішайте.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 6
6. Додайте сухі інгредієнти до рідких і перемішайте до отримання рідкого тіста.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 7
7. Змастіть сковороду рослинною олією і розігрійте. Викладіть близько ¼ склянки тесту за раз і готуйте на середньому вогні поки тісто не стане трохи сухим по краях.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 8
8. Переверніть млинець і готуйте його з іншого боку.
оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна - фото крок 9
9. Після приготування негайно подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти