Оладки з вівсянки і цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше готують такі оладки до сніданку і тільки по вихідним, оскільки не обсмажують їх заздалегідь, а тільки перед подачею. Запишіть, як приготувати млинці з вівсянки і цільнозерновий борошна.
Оладки ароматні, в їх складі немає ні грама звичайної пшеничної муки, тільки цільнозерновий. Можна використовувати вівсянку швидкого приготування або звичайну. Готові оладки подавайте відразу після обсмажування, можна з фруктами, ягодами, з медом або сметаною.
- Овес - 3/4 склянки
- Кефір - 380 мілілітрів
- Цільнозернове борошно - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 3/4 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - За смаком (для приготовлення)
1. Трохи подрібніть овес в комбайні.
2. Змішайте з кефіром і відставте, якщо овес швидкого приготування, то вистачить 10 хвилин, якщо звичайний, то необхідно 30 хвилин.
3. В окремій мисці перемішайте борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх і сіль за смаком.
4. В окремій мисці розтопіть вершкове масло, додайте до нього яйце і коричневий цукор, збийте.
5. Додайте кефірну суміш в яйця і перемішайте.
6. Додайте сухі інгредієнти до рідких і перемішайте до отримання рідкого тіста.
7. Змастіть сковороду рослинною олією і розігрійте. Викладіть близько ¼ склянки тесту за раз і готуйте на середньому вогні поки тісто не стане трохи сухим по краях.
8. Переверніть млинець і готуйте його з іншого боку.
9. Після приготування негайно подавайте до столу. Смачного!