Груші мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Груші для цього рецепта можна брати будь-якого сорту, це не має особливого значення, але настійно рекомендую вам простерилізувати їх ще раз в банках, тому що груші можуть вибухнути взимку.
Сьогодні розповім вам, як приготувати груші мариновані. Такі груші порадують вас зиязиками вечорами, коли свіжих фруктів і овочів не буде, але зате будуть мариновані заготовки! Спеції надають дуже приємний аромат цим грушам. Який саме сорт груш ви вибираєте - не важливо, головне очистити шкірку, якщо вона занадто тверда. Рекомендую простерилізувати банки в процесі приготування двічі: перший раз безпосередньо порожні банки з кришками, а другий раз вже банки з грушами, так як іноді вони можуть вибухати.
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 1 кілограм
- Оцет - 150 грам(50г виноградного, 100г 9%)
- Гвоздика - 12 штук
- Перець духмяний - 12 штук
- Чорний перець - 12 штук
- Бадьян - 2 штуки
1.Для початку підготуйте воду. Вилийте в неї чарку лимонного соку. Груші очистіть від шкірки, якщо вона тверда, і від кісточок, складіть в підготовлену воду. Поставте їх бланшувати на грубку приблизно на 8 хвилин.
2. Підготуйте спеції. Для цього в кожну літрову банку викладіть по 6 штук запашного і чорного перцю, гвоздики і по одному суцвіття бадьяна, попередньо його розламавши. Далі викладіть в банки груші.
3. Час від часу стукайте банкою по столу, як би утрамбовуючи груші. Далі приготуйте маринад. Для цього в воду з-під груш додайте сіль і оцет і поставте на грубку, щоб маринад закипів. Залийте цим маринадом груші.
4. Повторно простерилизуйте банки (на повільному вогні - 20 хвилин, якщо у вас 1-літрова банка). Після цього закрийте груші кришкою і переверніть догори дном, накрийте чимось теплим, дайте охолонути. Смачного!