Яблучно-журавлинне варення в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і густе варення з яблук і журавлини - чудова начинка для пирогів, булочок і тортів. Та й просто до чаю дуже смачно! розповідаю, як приготувати неймовірно смачне варення.
Варення я готую в мікрохвильовці. У мікрохвильовій печі воно ніколи не підгорає і швидко гусне. Варення з яблук і журавлини можна варити круглий рік невеликими порціями. Однак воно непогано зберігається в сухому прохолодному місці. Пробуйте!
- Яблука - 1 кілограм
- Журавлина - 400 грам
- Цукор - 700 грам
- Želfiks - 25 грам( želfiks 2:1, або пектин)
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (обкладинка, кардамон, гвоздика, лимонна цедра)
Яблука очистити від шкірки і насінної коробки, потім натерти на крупній тертці. Додати журавлину і засипати половиною цукру. Залишити на 4-5 годин.
На потужності мікрохвильовки 800 Вт проварити ягідну суміш протягом 5-7 хвилин, один раз перемішавши. Трохи остудити варення, додати цукор, що залишився, з'єднаний з желфікс і прянощами. Добре перемішати.
Потім знову відправити варення в мікрохвильову піч і варити на потужності 500 Вт ще 6-7 хвилин, перемішавши двічі. Варення має загуснути.
Остудити варення. Розкласти по сухим банкам і дати охолонути. Після утворення скоринки зверху закрити папером. Зберігати в сухому прохолодному місці.
Дуже смачно подавати до домашньої випічки і просто до чаю. Смачного!